Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuki Beats – “COUVRE FEU” (feat. Frenetik, Geeeko & YG Pablo)

(c) EDWARD OPDEBEECK

Chuki Beats is een bezige bij. De producer uit Lokeren post elke maand een tiental beats en tutorials op zijn YouTube-kanalen, en ook staat hij steevast paraat als hofleverancier voor de grootheden in onze Belgische hiphopscene. Achter de schermen werkt Chuki echter ook aan zijn eigen project, een studiodebuut waarin hij als spilfiguur bevriende artiesten laat schitteren op zijn beats. Een naam of releasedatum hebben we nog niet, maar op zijn YouTube-kanaal liet de beatmaker alvast weten dat hij deze week voor de allerlaatste keer de studio indook. Terwijl zijn fans wachten op meer nieuws, laat Chuki ons al genieten van een voorproefje.

Frenetik, Geeeko én YG Pablo. Chuki wist deze beloftevolle Brusselaars voor het eerst samen te krijgen op een track, en het resultaat mag er zijn. Zoals steeds krijgen we een afgemeten beat te horen die perfect werd afgestemd op de bijdragende artiesten, zonder te vergeten met zijn sauce het verschil te maken. Ijle synths en een afgeronde 808-drummachine vormen het decor waarop Frenetik “COUVRE FEU” op gang mag trappen. De Brusselaar toont nog maar eens zijn veelzijdigheid en laat naast een mysterieuze, melodische hook in het refrein ook creatieve en snelle flows optekenen in zijn strofe. Geeeko en YG Pablo vormen met hun ingetogen aflevering en smaakvolle adlibs een aangenaam tegengewicht tegen Frenetiks stevige bars. Zeker Geeeko onderscheidt zich wanneer hij tegen het einde van het nummer een stemregister hoger schakelt. Chuki Beats presenteert met “COUVRE FEU” zijn visitekaartje op een gouden schaaltje, dat smaakt naar meer!

YouTube / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu & Chuki Beats - "Jiggy Walk"

Wie vijf jaar geleden wat actief was op het internet, heeft zonder twijfel de Harry Potter-remix van Yung Mavu langs zien komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.