Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pond – “America’s Cup”

© Matsu

Dat Australië nog steeds de meest verfrissende psychedelische bands voorschotelt, hoeven we je niet meer te vertellen. Eentje die al lang meedraait, is Pond. Het project ontstond nadat Nick Allbrook en Jay Watson Tame Impala verlieten en samen dan maar een iets absurder bandje oprichtten. Ondertussen is de band acht albums rijk en daar komt op 1 oktober een negende aan. Over de titel moesten ze niet lang denken: 9. Eerder konden we daaruit al het expansieve “Pink Lunettes” horen en nu volgt “America’s Cup”.

Het is fijn als een band nooit hetzelfde doet op een album en het lijkt erop dat Pond op de negende plaat een meer funky richting zal uitgaan. De vreemde kronkeltjes zijn er nog altijd, maar het geheel klinkt veel afgelikter. Niet dat het daardoor plots veel minder boeiend wordt, want “America’s Cup” is heerlijk groovy psychrock. Met leuke synths die plots heel stevig binnenkomen en een catchy refreintje, is het heel lastig om op “America’s Cup” niet je beste moves boven te halen. De eighties komen helemaal terug tot leven en de beat brengt het nummer naar een heerlijk dansbaar niveau. We zijn benieuwd hoe dit zich naar een album vertaalt.

Facebook / Instagram / Twitter

3365 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pond - "Pink Lunettes"

Na de release van hun vorige album omschreven we Pond als een eigensoortige vijver waar we maar al te graag eens induiken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.