Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pond – “Pink Lunettes”

Na de release van hun vorige album omschreven we Pond als een eigensoortige vijver waar we maar al te graag eens induiken. Op Tasmania en voorgaande platen wist de Australische psychedelische rockband ons telkens diverse nummers voor te schotelen die goed in elkaar zitten. Dat het met momenten wat doet denken aan Tame Impala, een andere psychedelische rockband uit Perth, is geen wonder aangezien beide muziekacts onderling goed overeenkomen, aangezien de frontman van Pond in het begin nog bij die eerste speelde en het brein van Tame Impala al van bij het begin meewerkt aan de albums van Pond.

“Pink Lunettes” is het eerste nieuwe nummer in een aantal jaar en het doet meteen uitkijken naar een nieuwe langspeler van het vijftal. De single klinkt zowel retro als futuristisch en dankzij toevoegingen zoals een ‘woe’ hier en daar krijgt het lied ook een enthousiast uiterlijk met een neongloed. Synths vliegen ons om de oren waardoor er een mix tussen rock en new wave onstaat die opvallend energetischer is dan Tasmania. “Pink Lunettes” mag dan wel bijna zes minuten duren, vervelen doet het niet.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

860 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pond - "America's Cup"

Dat Australië nog steeds de meest verfrissende psychedelische bands voorschotelt, hoeven we je niet meer te vertellen. Eentje die al lang meedraait,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.