Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angels & Airwaves – “Euphoria”

Sinds Tom DeLonge zich uit het zinkende schip van Blink-182 redde, hield hij zich vooral bezig met UFO’s en aliens. Sinds 2019 is echter ook muziek terug een belangrijk aspect in zijn leven met Angels & Airwaves die zo nu en dan eens een nieuwe single uitbrengen. In 2019 waren dat er twee, vorig jaar bleef het steken op eentje. Dit jaar staat de teller met “Euphoria” ook op één, maar aangezien de groep ook shows begint aan te kondigen, zou het wel eens kunnen zijn dat er voor het eerst sinds 2014 een album aankomt.

In het persbericht zegt Tom DeLonge dat hij nood had om gitaren, angst en emotionele authenticiteit te combineren in een nummer omdat dit tegenwoordig te weinig gebeurt. Van bij het begin zit er dat ook genoeg peper in “Euphoria” en vliegen de stevige gitaren je om de oren. Het doet ons wat denken aan Rush in de opbouw, maar eens DeLonge zijn strottenhoofd opentrekt, is de invloed van Blink-182 nooit ver weg. Toch lijkt het hier naar de progkant te neigen en we kunnen dit zeker wel appreciëren, want hoe epischer Angels & Airwaves klinkt, hoe meer we merken dan Tom DeLonge de beste aanstekelijke refreinen kan schrijven. Ook nu weer zit “Euphoria” na één luisterbeurt in je hoofd en als de single op zijn eind nog eens volledig losknalt, is het moeilijk om stil te blijven zitten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boeckner - "Euphoria"

Dan Boeckner heeft als frontman van Wolf Parade al fantastische muziek uitgebracht, maar wil het nu solo proberen onder de naam Boeckner….
InstagramLiveRecensies

Dominic Fike @ Ancienne Belgique (AB): Factor 30!

Gisteren was de uitvinder van ‘sun-damaged rock’ in het land en dat zorgde voor een golf van euforie aan de poorten van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VLURE - "Cut It"

Het Schotse kwintet VLURE stond al op zowat elk belangrijk showcasefestival in Europa en lijkt dan ook stevig af te steven op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.