Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sven Ross – ”Blue Birthday”

Nadat Sven Ross zijn debuutsingle ”Heart Against The Rocks” al op zijn verjaardag uitbracht, staat het jaarlijkse fenomeen op zijn tweede single ”Blue Birthday” helemaal centraal. Het breekbare folknummer gaat over hoe Sven een verjaardag ruïneerde door tevergeefs op een felicitatie van zijn ex te wachten. Waar de eerste single een volle productie kende, is de tweede single een stuk akoestischer van aard.

Bij ”Blue Birthday” draait het voornamelijk om Svens prettige, folky tokkelwerk à la Passenger, en om zijn warme stem. In het tweede couplet wordt de instrumentatie subtiel uitgebreid met wat pianospel dat voor meer harmonie zorgt, een basgitaar die het geheel meer body geeft en een elektrische gitaar die fijnzinnig wordt toegevoegd. Echter is het vooral de meerstemmigheid die een zeer toepasselijke toevoeging blijkt voor de intimiteit die het liedje met zich meebrengt. ”Blue Birthday” heeft een ander geluid dan wat we hoorden op debuutsingle ”Heart Against The Rocks” en kan voor sommigen misschien iets te zoetsappig overkomen. Wij worden door deze variatie echter direct nieuwsgierig naar wat Sven voor ons in petto heeft op de rest van zijn ep, die in de herfst verschijnt.

Instagram / Website

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Andy Shauf - Norm (★★★): Kabbelende mijmeringen van een stalker

Wie zijn inspiratie voor een nieuwe plaat bij Mulholland Drive van David Lynch haalt, heeft meteen onze aandacht. Jammer genoeg levert Andy…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”….
LiveRecensies

Amenra (akoestisch) @ MSK Gent: Opgesloten in het paradijs

Amenra eindigde ons concertjaar van 2022 met een klassieke show in De Kreun. 2023 mag daarentegen rustig op gang komen. In samenwerking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.