Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sven Ross – ”Blue Birthday”

Nadat Sven Ross zijn debuutsingle ”Heart Against The Rocks” al op zijn verjaardag uitbracht, staat het jaarlijkse fenomeen op zijn tweede single ”Blue Birthday” helemaal centraal. Het breekbare folknummer gaat over hoe Sven een verjaardag ruïneerde door tevergeefs op een felicitatie van zijn ex te wachten. Waar de eerste single een volle productie kende, is de tweede single een stuk akoestischer van aard.

Bij ”Blue Birthday” draait het voornamelijk om Svens prettige, folky tokkelwerk à la Passenger, en om zijn warme stem. In het tweede couplet wordt de instrumentatie subtiel uitgebreid met wat pianospel dat voor meer harmonie zorgt, een basgitaar die het geheel meer body geeft en een elektrische gitaar die fijnzinnig wordt toegevoegd. Echter is het vooral de meerstemmigheid die een zeer toepasselijke toevoeging blijkt voor de intimiteit die het liedje met zich meebrengt. ”Blue Birthday” heeft een ander geluid dan wat we hoorden op debuutsingle ”Heart Against The Rocks” en kan voor sommigen misschien iets te zoetsappig overkomen. Wij worden door deze variatie echter direct nieuwsgierig naar wat Sven voor ons in petto heeft op de rest van zijn ep, die in de herfst verschijnt.

Instagram / Website

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor - "Passenger"

Boston Manor heeft een uiterst drukke maand achter de rug. De Britten speelden in juni maar liefst twintig concerten in heel Europa…
AlbumsRecensies

Passenger - Birds That Flew and Ships That Sailed (★★½): Soortgelijke melancholie

Sommige artiesten hebben grootse aankondigingen voor nieuwe albums en promoten deze soms tot het punt dat wij ons er aan gaan ergeren,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.