Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sven Ross – ”Blue Birthday”

Nadat Sven Ross zijn debuutsingle ”Heart Against The Rocks” al op zijn verjaardag uitbracht, staat het jaarlijkse fenomeen op zijn tweede single ”Blue Birthday” helemaal centraal. Het breekbare folknummer gaat over hoe Sven een verjaardag ruïneerde door tevergeefs op een felicitatie van zijn ex te wachten. Waar de eerste single een volle productie kende, is de tweede single een stuk akoestischer van aard.

Bij ”Blue Birthday” draait het voornamelijk om Svens prettige, folky tokkelwerk à la Passenger, en om zijn warme stem. In het tweede couplet wordt de instrumentatie subtiel uitgebreid met wat pianospel dat voor meer harmonie zorgt, een basgitaar die het geheel meer body geeft en een elektrische gitaar die fijnzinnig wordt toegevoegd. Echter is het vooral de meerstemmigheid die een zeer toepasselijke toevoeging blijkt voor de intimiteit die het liedje met zich meebrengt. ”Blue Birthday” heeft een ander geluid dan wat we hoorden op debuutsingle ”Heart Against The Rocks” en kan voor sommigen misschien iets te zoetsappig overkomen. Wij worden door deze variatie echter direct nieuwsgierig naar wat Sven voor ons in petto heeft op de rest van zijn ep, die in de herfst verschijnt.

Instagram / Website

13 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pomme - "à perte de vue"

De Franse Claire Pommet timmert onder de naam Pomme al geruime tijd aan de weg. Haar breekbare liedjes met invloeden uit chanson…
AlbumsRecensies

Jasper Erkens - Limbo Terminal (★★½): De ideale restaurantplaat

Jasper Erkens is amper 28, maar hij heeft al een goedgevulde muziekcarrière achter de rug. In 2009 bracht hij op zestienjarige leeftijd…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sven Ross - ''Heart Against The Rocks''

Wie jarig is trakteert, moet Sven Ross hebben gedacht. En niet zomaar een traktatie. Op z’n verjaardag deelde de in Amsterdam gevestigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.