Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pomme – “à perte de vue”

Photo: Emma Cortijo

De Franse Claire Pommet timmert onder de naam Pomme al geruime tijd aan de weg. Haar breekbare liedjes met invloeden uit chanson en folk vallen goed in de smaak bij onze zuiderburen en mocht de Franse taal voor heel wat Vlamingen niet zo’n barrière vormen, droegen we de zangeres ook hier waarschijnlijk op handen. Tijdens de allereerste lockdown, inmiddels ook al een hele tijd geleden, bracht ze een ep uit die slechts een beperkte tijd te beluisteren was. Ditmaal kiest de Franse echter voor iets permanenter, namelijk een single getiteld “à perte de vue” waarvan de inkomsten naar een non-profit organisatie gaan die wetenschappelijk onderzoek doet naar de witte dolfijn.

“à perte de vue” is vanaf het begin een ingetogen nummer waarbij de focus op de emoties en verhaallijn ligt. ‘Il y a l’erreur qu’on fait depuis longtemps / de croire que les baleines ne pleurent pas’, klinkt het. In eerste instantie een absurde zin tot je ontdekt dat de dieren op een eigen manier hun emoties uiten en zelfs een complex sociaal leven hebben. Zo zie je maar dat het niet altijd relaties en al dan niet gebroken harten zijn die de inspiratie dienen te zijn voor een liedje. De melodieuze piano en strijkers creëren soundscapes waardoor het lijkt alsof je je als luisteraar in de diepten van de oceaan bevindt. Ook de clip bij het nummer weet een betoverend beeld te creëren waarbij de zangeres op een meterslange beloega ligt. De kleuren van de video, de klankkleur van de song en de intrigerende diersoort weten ons alvast te boeien.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Pomme @ Botanique: Enthousiaste en charmante vitamientjes

Pomme combineert al enige tijd folk met Franse chanson en doet dat vaak op een prachtige manier. Claire Pommet begon haar carrière…
FeaturesWedstrijden

Acht tips voor Les Nuits Botanique 2021 + duotickets te winnen

Als het kan en mag, dan gaan ze er ook voor in de Botanique. Met de nodige hindernissen werd alweer een boeiend…
InstagramLiveRecensies

Ronquières (Dag 1): Variatie ten top met een Italiaanse kers op de taart

Het aantal grote festivals is deze zomer helaas op onze beide handen te tellen, maar zij die erin geslaagd zijn om ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.