Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pomme – “à perte de vue”

Photo: Emma Cortijo

De Franse Claire Pommet timmert onder de naam Pomme al geruime tijd aan de weg. Haar breekbare liedjes met invloeden uit chanson en folk vallen goed in de smaak bij onze zuiderburen en mocht de Franse taal voor heel wat Vlamingen niet zo’n barrière vormen, droegen we de zangeres ook hier waarschijnlijk op handen. Tijdens de allereerste lockdown, inmiddels ook al een hele tijd geleden, bracht ze een ep uit die slechts een beperkte tijd te beluisteren was. Ditmaal kiest de Franse echter voor iets permanenter, namelijk een single getiteld “à perte de vue” waarvan de inkomsten naar een non-profit organisatie gaan die wetenschappelijk onderzoek doet naar de witte dolfijn.

“à perte de vue” is vanaf het begin een ingetogen nummer waarbij de focus op de emoties en verhaallijn ligt. ‘Il y a l’erreur qu’on fait depuis longtemps / de croire que les baleines ne pleurent pas’, klinkt het. In eerste instantie een absurde zin tot je ontdekt dat de dieren op een eigen manier hun emoties uiten en zelfs een complex sociaal leven hebben. Zo zie je maar dat het niet altijd relaties en al dan niet gebroken harten zijn die de inspiratie dienen te zijn voor een liedje. De melodieuze piano en strijkers creëren soundscapes waardoor het lijkt alsof je je als luisteraar in de diepten van de oceaan bevindt. Ook de clip bij het nummer weet een betoverend beeld te creëren waarbij de zangeres op een meterslange beloega ligt. De kleuren van de video, de klankkleur van de song en de intrigerende diersoort weten ons alvast te boeien.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "un million"

Tot enkele maanden geleden, bij de release van haar derde langspeler Consolation, leken we tegen de grenzen van de populariteit van Claire…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicole Dollanganger - "Gold Satin Dreamer"

Een lap dance op een tuinstoel, een dochter die vermoord en begraven wordt door haar moeder en een kamer die naar verrot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.