Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LZI FT – “DISTORTED”

Er beweegt het een en ander in de Belgische underground. In Brussel fabriceert LZI FT grensverleggende hiphopmuziek die je maar moeilijk in een afgebakend straatje kan steken. Als lid van Renegades, een formatie waar ook Rare Akuma onderdeel van is, gaat hij wel vaker op zoek naar muzikale kruisbestuivingen en dat met steeds beter wordend resultaat. Zijn eerste album Metamorphosis loste de jonge Brusselaar een klein jaar geleden, maar in de tussentijd bleef LZI FT aan een hoog tempo muziek uitbrengen. Tappend uit een poel van creatieve impulsen en genres heeft LZI alweer een heleboel tracks in het verschiet die klaar staan om op ons afgevuurd te worden. “DISTORTED” vormt daarbij de aanvang en dat smaakt zoals gewoon naar meer!

“DISTORTED” ontstond volledig in eigen regie en laat dat net de grootste troef van LZI FT zijn. Door op zijn eentje te werken, kan de allroundartiest zijn eigen sterktes beter uitspelen en organische nummers creëren die verschillende productiefases hebben doorleefd. Het melancholische kantje van zijn debuutproject laat hij daarvoor deze keer grotendeels achterwege, maar ruilt hij op “DISTORTED” in voor een eclectische hyperpopbeat die verweven werd met de genialiteit van hiphopproducer Pi’erre Bourne. Monotoon of saai zal het in het universum van LZI FT nooit worden en daarom zijn we ook heel blij dat hij met “DISTORTED” zichzelf blijft vernieuwen zonder zijn eigenheid te verliezen!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LZI FT - "Idem"

Een kleine maand geleden bracht LZI FT zijn debuutproject Metamorphosis uit, maar nu laat hij opnieuw van zich horen. Als producer heeft Louis…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #21

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom ook dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuw single Matt Wxsted - "No Mourning"

Matt Wxsted lost vandaag eindelijk het eerste nummer van zijn aankomende mixtape. De Antwerpenaar leerden we het afgelopen jaar kennen en we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.