Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Eiffels – “Collide”

De kans dat je The Eiffels kent is kleiner dan dat je hun muziek al hebt gehoord. Dat komt doordat er al nummers van deze band zaten in de populaire Netflixfilm The Kissing Booth 2 en verschillende videogames. De band zelf mocht ondertussen ook al in het voorprogramma spelen van The Plain White T’s en X Ambassadors, maar op een grote doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Hun eerste single van het jaar is er alvast eentje waarmee ze heel wat nieuwe zieltjes voor zich zouden kunnen winnen, aangezien ze invloeden van de twee eerder vernoemde namen verwerken met invloeden van Panic! at the Disco en Circa Waves. Natuurlijk geven ze er nog een eigen draai aan.

Op “Collide” vliegen de mannen er meteen in. Een fijne poprockgitaar trekt de boel op gang terwijl de frontman zijn hoge stem bovenhaalt. Op die manier hangt er ook een zekere aanstekelijkheid doorheen de track, waardoor stilzitten al vanaf de eerste tonen geen optie meer is. In de refreinen pakken de mannen het een tikkeltje grootser aan. Als de drums dan nog eens extra in de schijnwerpers worden gezet, kunnen we ons nu al inbeelden dat dit tot een fijn meeklapmoment kan leiden eenmaal concerten terug mogelijk zijn. Het eerste wapenfeit van 2021 van The Eiffels heeft dus een tijdje op zich laten wachten, maar met “Collide” staat de band er wel meteen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.