Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges – “Motorbike”

De klassieke stijl van Leon Bridges kan worden omschreven als hedendaagse soul en r&b met een retro kantje. Aan de hand van typische instrumentale technieken uit de jaren zestig weet hij moderne muziek te transformeren naar enkele decennia geleden. Met “Bet Ain’t Worth the Hand” won Leon Bridges in 2019 nog een Grammy Award voor Best Traditional R&B Performance, maar het zijn eerder hits als “Coming Home”, “River” en “Texas Sun” (een succesvolle samenwerking met Khruangbin) die Bridges deed doorbreken bij het brede publiek. Dat HBO “River” gebruikte als soundtrack van de serie Big Little Lies, hielp daar zeker en vast ook bij.

Met zijn nieuwe single “Motorbikes” lijkt Leon Bridges een stap weg te willen zetten van zijn typerende zachte, brave geluid van klassieke soul uit de jaren zestig. De akoestische gitaren hebben plaatsgemaakt voor elektronische beats wat een geluid oplevert dat eerder doet denken aan Ed Sheeran dan aan Sam Cooke. (Die laatste is naar eigen zeggen een belangrijke inspiratiebron voor Bridges’ muziek). Toch zijn er nog een aantal elementen uit Bridges’ stijl te herkennen in zijn nieuwe werk: vooral zijn warme, rijke stem is zeker en vast nog aanwezig. Ook het onderwerp sluit aan bij zijn gekend repertoire: een romantisch ritje op een motor dat het extatische geluk van een prille relatie symboliseert.

Met “Motorbikes” zet Leon Bridges mogelijks een stap in een nieuwe richting van zijn carrière. Eentje met beats in plaats van akoestisch geluid, maar wel eentje die minder afgeborsteld klinkt. Wij zijn alvast heel erg benieuwd, maar hopen ook wel dat het hij die gitaar nog niet te ver weghangt. Het is namelijk dat analoge geluid dat de muziek van Leon Bridges zo uniek maakt.

Goed nieuws voor diegenen die de man live op een podium willen zien: op 10 juli speelt hij op het Spaanse Mad Cool Festival. Wie weet maakt hij wel graag een ommetje langs een Belgische wei.

Facebook / Instagram Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.