Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky – “We’re Going Out Again”

© Naomi Noltes

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek. In 2018 kwam het debuutalbum Rated Gnar uit en in 2019 kwamen er vele optredens uit voort, alsook in België. Daarna werd het (coronagewijs?) stil rond deze band en leek Tusky een stille dood te sterven. Vandaag zijn ze terug met een nieuwe single, een nieuw label, bijna een nieuwe plaat en twee nieuwe leden. Frontman Alfred van Luttikhuizen en bassist Christoffer van Teijlingen verlieten de band en werden vervangen door Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands ‘Pene Corrida’ en ‘All Doomed’.

Een nieuwe start voor Tusky en de titel van het nummer vat het mooi samen: “We’re Going Out Again”. Als je in een band zowel een gitarist, zanger en bassist moet vervangen, krijg je onmiddellijk een andere sound. De stem van Quirin Wijgers vult de leemte uitstekend op die de toch wel typische stem van voorganger Alfred achterliet. De herkenbaarheid is misschien iets minder dan voorheen, maar er wordt vocaal toch een goede prestatie geleverd. Het nummer zelf is zoals Tusky voorheen ook was: vlot en radiovriendelijk, maar tegelijk stevig en intens met een aantal typische punkrock-geluiden. De sing-a-longs, de stevigere breakdowns, de korte en leuke solo’s, … Tusky heeft niets aan kwaliteit ingeboet.

Tusky is duidelijk niet van plan de handdoek te gooien en ergens begin 2022 komt er een nieuwe plaat uit op Suburban Records. We zijn blij dat Corona niet nog een slachtoffer heeft gemaakt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Punk In Drublic 2022: Hoogdag voor punkrock

Het rondtrekkend festival Punk In Drublic is een initiatief van Fat Mike, beter bekend als de frontman van de punkband NOFX en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Linda Lindas – “Nino”

The Linda Lindas gingen eerder dit jaar viraal met hun video voor “Racist, Sexist Boy” waarin ze midden in de bibliotheek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.