Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alexa Rose – “Clearwater Park”

© Bill Reynolds

Aangrijpende verhaallijnen en zachte vocalen zijn het handelsmerk van de Amerikaanse Alexa Rose. In haar onmiddellijke omgeving was niemand echt bezig met muziek maken, maar Rose haar overgrootvader speelde ooit in een bluegrass band en deelde met haar heel wat verhalen die zich afspeelden in een ver verleden. Inmiddels schrijft de singer-songwriter haar eigen verhaal en “Clearwater Park” is het begin van een nieuw hoofdstuk. Het is namelijk de eerste single sinds debuutplaat Medicine for Living uit 2019.

“Clearwater Park” overvalt je al gauw met een nostalgisch gevoel. De inspiratie voor het nummer vond Alexa Rose dan ook tijdens de eerste maanden van de pandemie, wanneer ze buiten naar de sterren ging kijken en herinnerd werd aan haar kinderjaren met schijnbaar eindeloze zomers. ‘Sun’s going down and it’s beautiful / but I don’t want to watch it alone / I tried to call but I don’t have your number saved in my phone’, klinkt het. Het totaalplaatje doet denken aan Phoebe Bridgers en dat is alvast geen verkeerde vergelijking. Hoewel de tekst niet altijd even rooskleurig is, brengt het geheel ons helemaal tot rust. Zo voelt “Clearwater Park” een beetje als een deugddoende knuffel van die ene vriend die je al jaren niet hebt gezien, maar waar je nog bijna dagelijks aan denkt.

De tweede langspeler van Alexa Rose wordt dit najaar verwacht via Big Legal Mess.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MUNA - "Silk Chiffon" (feat. Phoebe Bridgers)

Of Phoebe Bridgers ooit ook aan slapen toekomt, blijft een raadsel. Na de release van haar meesterlijk album Punisher, leek het tot…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid - "Mountain Crystals" (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven….
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.