Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles WJSN THE BLACK – “Easy” & “Kiss Your Lips”

Wat doe je als je groep uit maar liefst 13 artiesten bestaat? Onderverdelen in ‘sub-units’, aldus de k-popindustrie. Cosmic Girls, ook bekend als WJSN, verscheen in 2016 op het Koreaanse iconentoneel en samen staken (ademt in) Seola, Xuanyi, Bona, Exy, Soobin, Luda, Dawon, Eunseo, Cheng Xiao, Meiqi, Yeoreum, Dayoung en Yeonjung maar liefst elf albums in elkaar. Dat is indrukwekkend, ook al zijn tien daarvan ‘single albums’, een soort van ep. Toch heeft Cosmic Girls zo in vijf jaar al meer dan vijftig nummers uitgebracht, wat niet in het minst opzienbarend is.

Die workflow is ongetwijfeld te danken aan de goed geoliede k-popmachine, maar we kunnen begrijpen dat het niet even gemakkelijk is om dertien artiesten evenveel tijd in de spotlight te gunnen. Allicht daarom verscheen er vorig jaar al een eerste sub-unit, WJSN Chocome. Met single album Hmph! maakten Soobin, Luda, Yeoreum en Dayoung een knotsgek debuut, maar daarna hoorden we niets meer van hen. Nu is het dan de beurt aan  Seola, Exy, Bona en Eunseo die samen het stoere WJSN THE BLACK vormen.

Deze nieuwe sub-unit komt al een pak volwassener over dan haar voorganger en maakt dan ook stevig indruk. De groep debuteert met het album My Attitude met daarop de singles “Easy” en “Kiss Your Lips”. Die eerste is een aanstekelijk nummer dat gedragen wordt door een stevige beat met een funky baslijn, terwijl “Kiss Your Lips” volop inzet op catchy vocals met een bombastisch refrein. Beide singles tonen iets totaal anders, wat wij alleen maar kunnen appreciëren. Hopelijk verdwijnt WJSN THE BLACK ook niet na dit debuut onder het stof?

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ITZY - GUESS WHO (★★★½): Dansplaat nummer drie

Guess who’s back? Korea’s meest energieke k-popgroep ITZY, natuurlijk! Voor het derde jaar op rij laten de vrouwen Yeji, Lia, Ryujin, Chaeryeong…
AlbumsRecensies

Pale Waves - Who Am I? (★): Een one hit wonder zonder hit?

Het is 8 juli 2018. IDLES’ gitarist Mark Bowen scandeert “The Tide” als pochende soundcheck, net nadat Pale Waves The Slope was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves - "Easy"

Komt het nog goed met Pale Waves? De band rond de met zwarte oogschaduw bedekte frontvrouw Heather Baron-Gracie is al een tijdje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.