Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flat Worms – “The Guest” & “Circle”

Met Squid en Black Country, New Road kwam er de laatste tijd al heel wat post- en artpunk uit, al zou je op het eerste zicht vaak niet zeggen dat die bands onder de noemer ‘punk’ vallen. Logischerwijs is die vertakking van het genre ook geen spek naar iedere punkers bek. Gelukkig wordt er voor hen nog altijd keiharde, rechtlijnige garagepunk gemaakt die je spontaan de drang geeft om de salontafel door het raam te katapulteren. Flat Worms is zo’n band, en met singles “The Guest” en “Circle” krijgen we effectief twee snoeiharde punksongs.

De twee singles vallen in feite grotendeels binnen de verwachtingen, maar stellen daarom zeker niet teleur. “The Guest” begint vrij typisch, als in gitaren rammen tot ze het begeven. Al snel gaan ze echter een beetje de psychedelische en experimentele kant op. De riffs zijn niet langer even rechtlijnig of simpel als voordien, maar zwalpen en vliegen een beetje in het rond. Klinkt heel leuk en is zeker een verbetering op het aloude punkconcept. “Circle” is dan weer een stuk simpeler qua opbouw, maar excelleert op zijn beurt in het psychedelische kantje dat verscholen zit in de riff. Geen keiharde, fuzzy gitaartoon, maar een heldere en geflipt klinkende sound. Twee oerdegelijke singles, hopelijk een voorbode naar meer.

Instagram

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

45 posts

About author
I am the egg man. They are the egg men. I am the walrus. Goo goo g'joob.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CIVIC - "Tell The Papers"

Al een tijdje steekt het Australisch eiland het andere eiland, de UK, punkgewijs naar de loef. Of ze doen daar tenminste een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CLOUDSURFERS – “Prices”

Dat Nederland de laatste jaren terug meer en meer bruisende artiesten op de kaart zet, is geen verrassing meer. De veelbelovende acts…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle - "Adjacent Replacement"

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.