Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jaws the Shark – “Loose Change”

Een nieuwe week, een nieuwe klepper van Nice Swan Records. Deze keer is het de beurt aan Jaws the Shark, het soloproject van Olly Bailey. Na met Courting en SPRINTS al enkele voortreffelijke punkbands gelanceerd te hebben, is dit project voor de zoveelste keer een feilloos schot in de roos. De eerdere singles wekten al een zekere interesse op, waaronder het fantastische “Demon Dream“, maar “Loose Change” toont dat dit project meer dan klaar is om binnenkort bij de big boys te horen.

De sfeer zit er al meteen goed in. De drums van de, weliswaar zeer korte, intro voorspellen al veel goeds, maar de bruisende energie die ontstaat door het samenspel tussen twee guitige gitaren had niemand durven voorspellen. Die trend zet zich bovendien vlotjes voort, al zeker wanneer Bailey zijn stembanden aan het werk zet. Dat zijn stemgeluid voortreffelijk is, was op die eerdere singles wel al duidelijk, maar wat hij op “Loose Change” laat horen, is meer dan uitstekend. Zijn vocals geven een dynamiek aan de song die instrumentaal meer dan waarschijnlijk niet aan de oppervlakte was gekomen. Die instrumenten rammelen echter net genoeg om “Loose Change” strak, maar tegelijkertijd ook lekker vuil te houden. Een topsingle pur sang dus!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "California"

Jaws The Shark was een hersenspinsel van Steven Spielberg dat er nog steeds voor zorgt dat badgasten beginnen te flippen wanneer visjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
InstagramLiveRecensies

SPRINTS + English Teacher @ Cactus Muziekcentrum: Een lesje spurten

Als twee post-punksensaties gezamenlijk de oversteek maken naar Europa, dan zijn we er als de kippen bij. En wij niet alleen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.