banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jaws the Shark – “Loose Change”

Een nieuwe week, een nieuwe klepper van Nice Swan Records. Deze keer is het de beurt aan Jaws the Shark, het soloproject van Olly Bailey. Na met Courting en SPRINTS al enkele voortreffelijke punkbands gelanceerd te hebben, is dit project voor de zoveelste keer een feilloos schot in de roos. De eerdere singles wekten al een zekere interesse op, waaronder het fantastische “Demon Dream“, maar “Loose Change” toont dat dit project meer dan klaar is om binnenkort bij de big boys te horen.

De sfeer zit er al meteen goed in. De drums van de, weliswaar zeer korte, intro voorspellen al veel goeds, maar de bruisende energie die ontstaat door het samenspel tussen twee guitige gitaren had niemand durven voorspellen. Die trend zet zich bovendien vlotjes voort, al zeker wanneer Bailey zijn stembanden aan het werk zet. Dat zijn stemgeluid voortreffelijk is, was op die eerdere singles wel al duidelijk, maar wat hij op “Loose Change” laat horen, is meer dan uitstekend. Zijn vocals geven een dynamiek aan de song die instrumentaal meer dan waarschijnlijk niet aan de oppervlakte was gekomen. Die instrumenten rammelen echter net genoeg om “Loose Change” strak, maar tegelijkertijd ook lekker vuil te houden. Een topsingle pur sang dus!

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws the Shark - "Cold Feet"

Naam en faam maken bij het grote publiek is voor Jaws the Shark voorlopig nog niet gelukt, maar catchy knallers lossen, doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws the Shark - "Erase Myself"

Jaws The Shark, het soloproject van singer-songwriter Olly Bailey, werd enkele maanden geleden aangekondigd als het nieuwe pronkstuk van indielabel Nice Swan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Happy (God's Own Country)"

De Britten van Sports Team hebben er twee succesvolle jaren opzitten. Na een passage op Rock Werchter in 2019 en een veelbelovend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.