Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “TPA”

© CPU – Tuur Penninckx

Roméo Elvis was lange tijd haast ondergedoken, maar komt nu toch terug naar de oppervlakte drijven. De oudste spruit uit de Van Laeken-dynastie werd vorig jaar beschuldigd van aanranding en kreeg bijgevolg een ijskoude emmer over zich heen. Ondanks een uitgebreide verontschuldiging is het imago van de Brusselse rapper sindsdien flink aangetast en keerden heel wat fans en artiesten hem de rug toe. Een opvolger van zijn eerste solo-album Chocolat werd daarom een tijdje in de ijskast geplaatst zodat de polemiek rond zijn persona wat kon gaan liggen en hij in alle stilte aan zichzelf kon werken. Met “TPA” viert hij nu zijn comeback en probeert hij zichzelf als artiest opnieuw uit te vinden.

Wie een nummer in de stijl van Maison had verwacht, moeten we helaas teleurstellen. Op “TPA” gaat Roméo Elvis voor iets meer diepgang en bewandelt daarvoor nieuwe muzikale wegen. De harde raps hebben plaatsgemaakt voor zijn diepere zangstem waarmee hij eerder al successen wist te vieren (denk maar aan “J’ai vu”), maar nu horen we er gevoelsmatig veel meer kleur en gevoel in. Ook de instrumentatie is diepzinniger en gaat verschillende kanten op waardoor het nummer niet meteen een gedoodverfde radiohit te noemen is. “TPA” is op veel vlakken een gewaagde start van een herboren Roméo Elvis, die het verleden definitief achter zich laat en een nieuw begin tegemoet gaat.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1477 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Ronquières (Dag 1): Variatie ten top met een Italiaanse kers op de taart

Het aantal grote festivals is deze zomer helaas op onze beide handen te tellen, maar zij die erin geslaagd zijn om ondanks…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour (her)bevestigt Angèle, Sven Väth, Amelie Lens, Black Lips en meer voor 2021!

Dour c’est l’amour! Al zullen we wel nog een jaar extra moeten wachten voor we weer volop DOUREEEEH mogen roepen. Bij de…
AlbumsRecensies

Roméo Elvis - Maison (★★★★): À écouter à la Maison

Een week geleden maakte Roméo Elvis via zijn sociale media bekend dat er een nieuwe ep onderweg was. Roméo Elvis is onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.