Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “TPA”

© CPU – Tuur Penninckx

Roméo Elvis was lange tijd haast ondergedoken, maar komt nu toch terug naar de oppervlakte drijven. De oudste spruit uit de Van Laeken-dynastie werd vorig jaar beschuldigd van aanranding en kreeg bijgevolg een ijskoude emmer over zich heen. Ondanks een uitgebreide verontschuldiging is het imago van de Brusselse rapper sindsdien flink aangetast en keerden heel wat fans en artiesten hem de rug toe. Een opvolger van zijn eerste solo-album Chocolat werd daarom een tijdje in de ijskast geplaatst zodat de polemiek rond zijn persona wat kon gaan liggen en hij in alle stilte aan zichzelf kon werken. Met “TPA” viert hij nu zijn comeback en probeert hij zichzelf als artiest opnieuw uit te vinden.

Wie een nummer in de stijl van Maison had verwacht, moeten we helaas teleurstellen. Op “TPA” gaat Roméo Elvis voor iets meer diepgang en bewandelt daarvoor nieuwe muzikale wegen. De harde raps hebben plaatsgemaakt voor zijn diepere zangstem waarmee hij eerder al successen wist te vieren (denk maar aan “J’ai vu”), maar nu horen we er gevoelsmatig veel meer kleur en gevoel in. Ook de instrumentatie is diepzinniger en gaat verschillende kanten op waardoor het nummer niet meteen een gedoodverfde radiohit te noemen is. “TPA” is op veel vlakken een gewaagde start van een herboren Roméo Elvis, die het verleden definitief achter zich laat en een nieuw begin tegemoet gaat.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1718 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis - "MAQUETTE"

Het is gek hoe snel de tijden soms kunnen veranderen. Het ene moment is je kleine zus een beloftevol talent, het andere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis - "QUAND JE MARCHE (COMME BEN MAZUÉ)"

Roméo Elvis had de wind in de zeilen toen hij in 2019 met Chocolat doorgroeide tot een van de populairste Belgische artiesten. De Brusselaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps - "MERCI" (feat. Roméo Elvis & Swing)

Vorige maand liet YellowStraps weten dat hij bezig is aan een nieuw album. Dit moet de opvolger worden van het Yellockdown Project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.