Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martina Topley-Bird – “Pure Heart”

Martina Topley-Bird zat ooit op straat wat te zingen tegen zichzelf en triphop pionier Tricky passeerde net op dat moment. Later was ze te horen op Maxinquaye (1995), zijn bekendste album, en nog een poos later kregen de twee samen een kind. Martina verscheen ook nog op latere albums van Tricky en hij werkte ook mee aan haar debuutalbum (2003). De Britse was ook te horen op Demon Days (2005) van Gorillaz en werkte mee aan Heligoland (2010), de meest recente langspeler van Massive Attack. Datzelfde jaar bracht ze haar derde soloalbum uit en ze ging verschillende keren op tournee met het befaamde triphop duo, waar ze ook bekende nummers als “Teardrop” live tot een goed einde wist te brengen.

Tien jaar na haar vorige soloalbum komt de singer-songwriter in september met een vierde plaat en “Pure Heart” is daar de eerste single van. Het nieuwe liedje sluit eigenlijk mooi aan bij “Psyche” van Massive Attack (waarop Martina te horen is en ze aan meewerkte) en dat is geen verrassing aangezien “Pure Heart” geproducet werd door Topley-Bird en Robert Del Naja van Massive Attack. Elektronische geluiden en een gitaar zorgen voor wat spanning op het duistere en mysterieuze lied. “Pure Heart” is een typisch triphop nummer dat betoverend werkt en ons doet uitkijken naar wat Martina Topley-Bird nog voor ons in petto heeft.

Forever I Wait verschijnt op 10 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Martina Topley-Bird - "Hunt" & "Rain"

Ondanks dat de solomuziek van Martina Topley-Bird niet zo gekend is als de muziek die ze met Tricky of Massive Attack maakte,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.