Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Martina Topley-Bird – “Hunt” & “Rain”

Ondanks dat de solomuziek van Martina Topley-Bird niet zo gekend is als de muziek die ze met Tricky of Massive Attack maakte, wist ze er wel andere muzikanten mee te inspireren. Niemand minder dan The Weeknd gebruikte op “The Birds (Pt. 2)” een stuk uit “Sandpaper Kisses”, een nummer van Martina’s debuutalbum uit 2003. Recentelijk kondigde de Britse haar vierde album aan en “Pure Heart” was daar meteen de eerste single van. Vandaag volgen er nog twee singles en net als de vorige zijn ook deze geproducet door Robert Del Naja, een triphopgod die we kennen als oprichter van Massive Attack.

Zowel “Hunt” als “Rain” zijn heel rustige liedjes, maar dat betekent niet dat ze saai zijn. “Hunt” is zo spannend als de jacht. Martina Topley-Bird zingt (zoals gewoonlijk) zacht en wordt hier wat overstemd door duistere elektronica. Doorheen het lied komen er enkele lichtpuntjes in de duisternis, maar wie een kleurrijk geheel wilt, moet wachten totdat “Rain” van start gaat. Heel mooie zang gaat hier gepaard met nog meer strijkers dan op “Hunt”. Samen met een zachte beat ontstaat er een sprookjesachtig geheel. Verwacht je niet aan een Disneysprookje, want het is en blijft triphop natuurlijk. De twee singles voelen in tegenstelling tot “Pure Heart” minder aan als Massive Attack, maar doen nog steeds uitkijken naar het nieuwe album van Topley-Bird.

Forever I Wait verschijnt op 10 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

684 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martina Topley-Bird - "Pure Heart"

Martina Topley-Bird zat ooit op straat wat te zingen tegen zichzelf en triphop pionier Tricky passeerde net op dat moment. Later was…
Nieuwe singles

Nieuwe single Rain - "Lethargy"

Een beetje druppels op het hoofd, soms heeft een band niet meer nodig om een goeie naam te bedenken. Rain is de logische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.