AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles


Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny Noise” een allereerste project Koalala Discoco uit. De kersverse ep van de Belgische band telt zes nummers en ademt de ambitie van Niels, Silke, Hendrik en Bart. Koala Disco is een noemer waaronder duidelijk een gezonde drijfveer heerst. Verspreid over heel Vlaanderen brachten ze dit jaar van social distancing zo goed als apart van elkaar door en toch was dit geen belemmering voor het uitbrengen van hun eerste ep. Het is een mix van dromerige indie en psychedelische klanken uitgebreid met de zachte, dromerige stemmen van Niels en Silke die je al je zorgen doen vergeten.

Terwijl “Tiny Noise” en “Dirt and Water” sterke geluiden zijn, duidelijk geïnspireerd door artiesten uit het land van de koala, is “Dungeon Jam” eerder letterlijk een jamsessie. Groter kan het contrast niet zijn zoals bij de eerste twee singles waarbij Silke en Niels met hun vocaal bereik deze nummers naar hogere sferen leiden met een zomerse nasmaak. Daartegenover is de bijna zes minuten durende jamsessie eerder een adrenalineboost die door je aders giert naarmate het nummer vordert, zoals enkel een band als Sextile het kan met de nodige elektronische tonen. Het geeft de polyvalentie weer van de debuut-ep van Koala waardoor het een mengelmoes is van veel verschillende stijlen.

“Gravity Works Different in my Dreams” klinkt dan weer meer als het eindresultaat van een ervaren band die net aan zijn zevende album werkt en die de kneepjes van het vak onder de knie heeft. Het is een kwalitatief geheel dat je letterlijk en figuurlijk doet zweven met uitgemeten gitaarwerk en een psychedelische bijklank. De “S.S. Stones (demo)” eindigt het geheel van zes nummers zoals het met “Pushing Soft Stuff” begon: met zachte, psychedelische dreampop. De tweestemmigheid verrast je iedere keer weer aangenaam en verveelt nooit.

Samen kijken we uit naar meer voor de potentiële doorbraak van Koala Disco met een geluid geïnspireerd door Australische artiesten zoals Leah Senior, Babe Rainbow, King Gizzard & The Lizard Wizard en Tame Impala die de naam van de Belgische band alle eer aan doen. Soms heb je het niet door dat je luistert naar een band met een debuut-ep, wat als een compliment gezien kan worden. Anderzijds zal het net belangrijk zijn om een eigen stijl te creëren waardoor je net wel doorhebt dat je naar Koala Disco aan het luisteren bent. Het is dus oppassen geblazen dat deze invloeden niet te fel overheersen en als zwakte bekeken kunnen worden, al krijgen ze momenteel het voordeel van de twijfel met dit eerste, sterke project.

InstagramSoundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 posts

About author
Music Maniac
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils - "The Crack"

De Belgen waren de dappersten van allemaal, maar Ambiorix staat niet voor niets in Limburg. Niet dat Limburgers per se de dapperste…
AlbumsRecensies

SHAED - High Dive (★★½): Niet echt een avontuurlijke duik

Chelsea Lee, haar man Spencer Ernst en diens tweelingbroer Max Ernst timmeren al enkele jaren aan de weg naar succes. Oorspronkelijk begonnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.