FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter kondigt ondanks onduidelijkheid Zomersessies XL aan met o.a. Hooverphonic en Bart Peeters

© CPU – Stijn Verbruggen

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat de livesector al een dik jaar kreunt onder de coronacrisis, maar dat er voor het tweede jaar op rij een festivalloze zomer lijkt aan te komen, is opnieuw een zware klap. Heel wat organisaties hopen daarom een kleinschaliger alternatief te kunnen organiseren aan het einde van de zomer, maar daar durfde de regering vooralsnog geen duidelijkheid over scheppen. ‘Ten vroegste half mei’, klonk het tijdens het laatste overlegcomité, maar daar wil Dranouter niet langer op wachten. Het West-Vlaamse festival pakt daarom uit met de Zomersessies XL, een verderzetting van wat de organisatie daar vorig jaar al op poten zette, maar dan nu een tikkeltje groter.

Op de affiche vinden we onder andere Hooverphonic, Het Zesde Metaal, Bart Peeters en een jubileumshow van Flip Kowlier terug. Verschillende namen dus, verdeeld over verschillende dagen (de praktische verdeling vind je onderaan het artikel). Dat betekent uiteindelijk geen festival op volle capaciteit, maar Dranouter zal met het oog op de vergevorderde vaccinatiecampagne toch mikken op zo’n 2500 bezoekers; 625 bubbels van vier personen met andere woorden, die van 5 t.e.m. 8 augustus 2021 kunnen genieten van livemuziek op de gekende festivalweide.

Wat betekent dat concreet? Ondanks dat de Nationale Veiligheidsraad dus nog geen goedkeuring heeft gegeven, zal Dranouter toch proberen om het festival zo normaal mogelijk te laten verlopen. Om dit alles te organiseren, moest de organisatie nu wel de knoop doorhakken. Dat betekent bijgevolg ook dat als de dan geldende maatregelen dit evenement niet toelaten, de tickets worden terugbetaald. Verder maakte het festival bekend dat er dagelijks zo’n vijf Belgische bands op het programma staan, die zullen spelen in een ruime en goed geventileerde festivaltent. Voor meer info kan je terecht op de website van Dranouter.

Dranouter Zomersessies XL vindt plaats van 5 t.e.m. 8 augustus 2021. De ticketverkoop start op 7 mei om 11 uur. Er zullen dit jaar uitzonderlijk geen combi-tickets verkocht worden.

Alle andere ontwikkelingen van het festivallandschap kan je volgen in dit handige overzicht.

De voorlopige line-up:

Donderdag 5 augustus: Hooverphonic

Vrijdag 6 augustus: Flip Kowlier (20-jarig jubileum)

Zaterdag 7 augustus: Bart Peeters

Zondag 8 augustus: Het Zesde Metaal

838 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten 2021 gaat door, kondigt Arsenal, Hooverphonic en meer aan

Dat de festivals terug een sprankeltje hoop hebben dankzij de dalende coronacijfers en de optimistische vooruitzichten van de regering, is niemand ontgaan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Hidden Stories (★★★): Circus met gebrek aan magie

Vorig jaar dropte Hooverphonic uit het niets een bommetje. Na twaalf jaar keerde Geike Arnaert terug naar de groep en zo zag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "The Wrong Place"

Vorig jaar viel bij velen de mond open toen werd aangekondigd dat Hooverphonic ons Belgenland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.