Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (26 april – 2 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Louis And The Shakes – “Losing My Mind”

Dat ze in Groot-Brittannië tegenwoordig meer maken dan enkel postpunk, bewijst Louis And The Shakes. Met frontman Louis Antoniou uit Watford als grootste liedjesschrijver, krijg je een heerlijke mix van donkere rock en stevige riffs. Op “Losing My Mind” horen we een mix tussen Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age, lekker stevig met een neus voor melodie. Soms moet je niet meer hebben.

Pacific Avenue – “Easy Love”

Ten zuiden van Sydney ligt Kiama en daar kan je Pacific Avenue vinden, niet enkel een straat, maar ook een rockgroep. De band brengt al sinds 2017 wat singletjes uit, maar een album kwam er nog nooit van. Dat zit er voorlopig nog niet aan te komen, maar met “Easy Love” zijn we alvast even zoet. Heerlijke britpop met een Australisch tintje, een catchy refrein en vooral lekkere gitaren!

Adna – “November”

Het is een publiek geheim dat er in Scandinavië heel wat talent verscholen zit. Vandaag komen we in het wondermooie feeënbos Adna tegen, een jonge zangeres die in haar prille carrière al werd vergeleken met The xx, Florence + the Machine en Bon Iver. Op haar nieuwste single “November” maakt ze die vergelijking dan ook helemaal waar, aangevuld met haar eigen, noordelijke toetsen natuurlijk. Zin in een ijskoude trip naar Zweden? Met Adna kan je alvast wennen aan de sfeer.

Elley Duhé – “Kids of the Night”

Vanuit het verre Alabama is Elley Duhé al een tijdje aan het pogen de wereld te veroveren met haar soulpop. In haar jonge carrière mocht ze onder andere al fungeren als zangeres op een van de tracks van zomerhitfabricator Zedd en werd haar grootste ‘hit’ tot nu toe al geremixt door het dj-duo Snakehips. Op haar laatste creatie “Kids of the Night” lijkt ze het soulgedeelte dan ook achterwege te laten en zich voor de volle honderd procent te richten op de donkere, catchy popmuziek. Eentje die we nog vaak zullen terug horen op feestjes, eenmaal dat weer kan natuurlijk.

Evey – “Nothing”

De Deense Evey mag de jaren negentig misschien niet actief hebben meegemaakt omwille van haar leeftijd, toch is de rockmuziek uit dat decennium het vertrekpunt voor haar debuutsingle “Nothing” geworden. Met de nodige overgave brengt ze een verhaal over zelftwijfels en eenzaamheid, waarmee ze bij ons een luisterend oor vond. Pop en rock zijn soms elkaars tegengestelden, maar vullen elkaar op “Nothing” heel goed aan.

DANSEN DANSEN

Modestep – “Forever”

Modestep maakte deze week een terugkeer en dat met een sound die hen helemaal naar hun succesperiode terugkatapulteert. 2010 all over again met vettige beats en een heerlijke dansschijf.

Related posts
LiveRecensies

Roadburn 2022 (Dag 3): Dynamiekverschillen

Roadburn Festival heeft een duidelijke missie: de metalwereld ontdoen van alle clichés waaronder het verstikt. Metal blijft helaas heel erg vaak in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS - "Nothing"

Sinds SONS in 2018 StuBru’s De Nieuwe Lichting won, ging het extreem hard voor de band. In een mum van tijd groeide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angels & Airwaves - “Losing My Mind”

Dat Tom DeLonge niet vies is van een beetje teasen was al een tijdje duidelijk. De eerste single “Rebel Girl” dateert ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.