Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Cave – “Prayer from Nowhere”

Cold Cave is een bandnaam die meteen een koud en kil gevoel met zich meebrengt. Het klinkt eveneens wat duister. Het is de perfecte naam voor de muziek van Wesley Eisold. Cold Cave werd eerder beschreven als darkwave en synthpop uit de jaren tachtig en de groep werd al vergeleken met Joy Division. Doorheen de jaren bracht Eisold verschillende langspelers en ep’s uit en binnenkort verschijnt er met Fate in Seven Lessons nog een album.

Eerder dit jaar kregen we “Night Light” te horen en het nieuwe “Prayer from Nowhere” klinkt wat voller. Waar “Night Light” nog iets dansbaars had, is het nieuwe lied gewoon een duister en deprimerend boeltje. “Prayer from Nowhere” is geschreven door Wesley Eisold in een poging om hem van zichzelf te redden. Het nummer doet wat denken aan een iets modernere versie van The Cure, maar aan het begin heeft het eveneens iets weg van pakweg Muse. “Prayer from Nowhere” is een intrigerend nummer dat ons doet uitkijken naar het nieuwe album van Cold Cave.

Fate in Seven Lessons verschijnt op 11 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

661 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.