Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Carroll Kirby – “Rainmaker”

© Angela Suarez

Wie de voorbije jaren naar Solange, Frank Ocean of Harry Styles luisterde, zal ook wel, bewust of niet, het werk van John Carroll Kirby gehoord hebben. De Amerikaanse muzikant is wel eens achter een keyboard of de knoppenkast te vinden, en brengt vaak dat extra ‘je ne sais quoi’ waar moderne artiesten naar op zoek zijn. Zelf brengt hij ook muziek uit, zoals het album My Garden in 2020. Op 25 juni krijgen we Septet voorgeschoteld, Kirby’s nieuwste album, waarvan “Rainmaker” de eerste single is.

Of John Carroll Kirby een tijdreiziger is, is wat moeilijk te zeggen, maar aan de videoclip van zijn nieuwe single “Rainmaker” te zien zou het wel eens goed kunnen zijn. Een throwback is “Rainmaker” alleszins in alle vormen en maten, compleet met uiterst funky baslijn, kleurrijke synths, dwarsfluit, tot aan triangel toe. En voor de boel goed en wel op gang is, zien we ook, jawel, Mac Demarco weer de revue passeren. De muziekwerelds favoriete zatte nonkel durft wel eens vaker in een video op te duiken, en liet deze kans ook niet liggen. De videoclip van “Rainmaker”, met een kortere versie van het nummer, is bijna een parodie van zichzelf. Het is een heerlijk onserieuze boel, en dat mag ook eens. De volledige versie, hier acht minuten lang, spreidt de instrumentatie wat meer en gaat rustiger zijn gangetje. Het maakt het nummer wat spacey, en onderstreept de jamsfeer die in de lucht hangt, maar maakt het er niet minder fantastisch op. Welke versie je ook beluistert, “Rainmaker” is een waterdichte terugkeer naar lossere manieren van muziek maken.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.