Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (19 april – 25 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Sunjacket – “Uptight”

In 2016 al verscheen het debuut van Sunjacket, maar dat ging op een bepaalde manier geruisloos voorbij. De band legde zich er gelukkig niet bij neer en komt op 4 juni met een tweede plaat. “Uptight” is daaruit de tweede single en toont de gevoelsmatige kracht die de groep uit Chicago kan neerzetten. Het is breekbaar zoals Local Natives, maar er zit een heerlijke dynamiek in, waardoor je geboeid blijft luisteren.

Nudista – “Confess”

Nudista is een duo uit Londen en met “Confess” brengen ze een eerste single uit op Sad Club Records. De single is een zacht dekentje voor miezerige avonden waarbij frontvrouw Pilar Matji Cabello je vergezelt met haar eerlijke en oprechte stem, in combinatie met een tedere melodie.

Gen and the Degenerates – “Underwear”

De debuutsingle van deze week kwam van Gen and the Degenerates. De groep uit Liverpool knalt goed door op “Underwear” en het is vooral frontvrouw Gen Degenerate die met de pluimen gaat lopen. We krijgen stevige riffs en melodieuze vocals verpakt in een sound die ze zelf vergelijken met die van Joan Jett & the Blackhearts en The Struts.

The Oogars – “Waiting All Day”

Uit Australië stellen we je graag het volledig vrouwelijk viertal The Oogars voor. De groep kon eerder deze week al een support bij King Gizzard & The Lizard Wizard verzilveren (want ja, in Australië gaan concerten gewoon weer door) en dat vierden ze met “Waiting All Day”. Een heerlijk rustig psychrockliedje dat vooral inspeelt op de rust maar veel potentieel toont.

Eliza Oakes – “Let It Be Known”

Ook Eliza Oakes kwam na heel wat covers en liveversies eindelijk met een debuut op de proppen. Uit het Zuid-Oosten van Londen brengt Oakes met “Let It Be Known” een heerlijk popnummer dat invloeden van jazz, drum-‘n-bass en soul in een blender gooit. Het resultaat is betoverend en veelbelovend!

DANSEN DANSEN

Culture Shock – “Discotheque”

De laatste keer dat we een discotheek van binnen zagen, is ondertussen al meer dan een jaar geleden. Toch weet Culture Shock als geen ander hoe het er daar aan toe ging en met zijn nieuwste worp brengt hij een heerlijke dansbare ode. Hopelijk kunnen we deze single binnenkort ook echt in een discotheek horen!

 

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rampage Open Air 2023 (Festivaldag 2): Ruimtereis naar de bassplaneet

Als er één toonaangevend concept is op vlak van elektronische bassmuziek in de Lage Landen, is het wel Rampage. Het feest bestaat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sub Focus - Evolve (★★★): Een subtiele focus op de roots

Nog geen twee weken geleden dook hij de kelder van Kompass Klub in en gaf hij de bezoekers van de Londense nachtclub…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Sunjacket

Sunjacket is a four-piece indie rock band from Chicago. In the fall of 2014, Garret Bodette (drums), Bryan Kveton (vocals/guitar/synth), and Carl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.