Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black – “Personal”

Er zijn zo van die zaken die een mens liever niet doet. Naar de autokeuring of tandarts gaan, de jaarlijkse lenteschoonmaak, thuiswerken als de zon schijnt, een nieuwjaarsdiner met een knoert van een kater of de nieuwste hyperpop single recenseren. Gelukkig doen de Dansende Beren niet aan procrastinatie en ondergaan we dat laatste gewoon. Verstand op nul en ‘take one for the team’. Over de Californische Rebecca Black, zelfverklaard pop- en YouTube-icoon, valt er eigenlijk niet veel te zeggen, tenzij we de ‘guilty pleasure’ toer opgaan. Haar grootste succes boekte ze immers met “Friday”, wat we vooral kennen als ‘Worst Song Ever’ en waarvoor haar moeder 4000 zuurverdiende dollars neertelde voor de videoclip. Uiteraard is het veel te eenvoudig om een dertienjarig meisje hiervoor met de grond gelijk te maken en we zouden hopen dat ze zich tien jaar na datum zou bezighouden met intellectueel meer verrijkende zaken zoals beeldhouwkunst, archeologie of de fusion cuisine. De waarheid is echter anders, Rebecca is een exponent geworden van een muziekgenre dat zo rammelt dat het moderne kunst zou kunnen zijn.

De filmpjes op haar YouTubekanaal wekken nog meer ergernis op dan onze Celine & Michiel en dit jaar maakte ze sans gêne al een remix van “Friday”. Wanneer de inspiratie volledig op lijkt te zijn, lanceert ze vandaag haar nieuwste single “Personal”. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, gaat ze meteen de persoonlijke toer op. Gedurende 152 seconden ondergaan we een kakofonie van stemvervormers, valsgestemde synthesizers, nietszeggende teksten en een refrein dat enkel in Guantanamo Bay door de boxen zou mogen galmen. We begrijpen niet wat hier van de bedoeling moet zijn. Black brengt bovendien om de haverklap non-album singles uit in de hoop dat er nog eens een gedrocht tussen zit dat zó slecht is dat ze er misschien nog iets aan kan verdienen. “Personal” is noch mossel, noch vis, eerder een blik surströmming dat je liever gesloten laat. Beluisteren op eigen risico.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

69 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HYRA - "Seventh Heaven"

Veel mensen associëren vooral PC Music en Charli XCX aan hyperpop, maar er zijn nog heel wat leuke artiesten die binnen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black - "Crumbs"

Jarenlang werd Rebecca Black uitgelachen en gekleineerd, maar dat ze de grotere persoon in kwestie is, liet ze de afgelopen jaren zien….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Trophie - "Destroyer"

Ondanks dat rapmuziek de hyperpopplaylisten stilaan lijken over te nemen, zijn er nog steeds heel wat échte hyperpopartiesten die onder de radar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.