Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men – “Bloom”

Met hits als “SECOND & SEBRING” heeft Of Mice & Men al hoog weten te scoren in de metalcore-wereld. Zanger Austin Carlile schreeuwde zeven jaar lang alles bijeen, maar eind 2016 verliet hij zijn band voor Costa Rica, waar hij al een tijdje werkt als honkbalcoach. Gelukkig kon basgitarist Aaron Pauley zijn rol zonder moeite overnemen. Hoewel de band de laatste jaren steeds vaker de focus legt op hun melodische kant, was EARTHANDSKY uit 2019 een zeer stevige uitgave. Dit jaar brengt Of Mice & Men meerdere ep’s uit. Hun eerste daarvan, Timeless, verscheen in februari en klonk grotendeels hetzelfde als het werk op hun laatste album. Binnenkort is ep nummer twee al een feit en daar bereidt Of Mice & Men ons vandaag op voor.

“Bloom” begint met een opvallend zachte intro, iets wat al lang geen verrassing meer is voor fans. Maar niets is minder waar wanneer drummer Valentino Arteaga plots zijn dubbele basdrumpedaal hanteert. Scheurende gitaarriffs en luid gebrul worden afgewisseld met een iets minder luid refrein. Op die manier vertoont zanger Pauley zijn toch wel indrukwekkende toonomvang. Het is even wachten voor we op het einde van het lied een breakdown horen. Het is het wachten zeker waard, want met zo’n breakdown test je heel wat nekwervels, waaronder ook de onze. “Bloom” is relatief simpel in vergelijking wat deze heren in het verleden zoal hebben gedaan. Desondanks bevat het alles wat een deftig metalcorenummer nodig heeft. 

“Bloom” is ook meteen de naam van Of Mice & Men’s nieuwe ep, die verschijnt op 28 mei. 

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
LiveRecensies

For I Am King @ Gebouw T: Een avond vol snoeiharde gitaren

For I Am King, de koning van de Nederlandse deathcore-scene. Dat veel mensen deze band niet kennen is eigenlijk een doodzonde, al…
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "a new moral low ground"

Met nog tien dagen te gaan tot de release van het nieuwste album the classic symptoms of a broken spirit geeft Architects nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.