Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PENGSHUi – “Move the World”

Het verhaal achter PENGSHUi is best interessant om even kort te vermelden. Het trio mengt namelijk de verschillende culturen die de drie leden met zich meedragen. Drummer Pravvy Prav heeft zijn roots in Dubai liggen, waar hij vooral de nadruk legde op het maken van drum-‘n-bass en jungle, gitarist Chris ‘Fatty’ Hargreaves groeide op in Blackpool waar hij jazz studeerde en dan Submotion Orchestra oprichtte. MC Illaman tot slot is van Jamaicaanse oorsprong en met zijn band Flict kon hij ook wel de nodige aandacht krijgen. De drie ontmoetten elkaar tijdens een opname waar ze alledrie sessiemuzikant waren, en zo ontstond PENGSHUi.

Hun eerste wapenfeit in de vorm van een single was in 2018 en vorig jaar kregen we dan het zelfgetitelde debuutalbum. De band haalde daarbij inspiratie bij bands als Enter Shikari en The Prodigy die ze zelfs tot hun fans kunnen rekenen. Nu is de groep naar een tweede plaat aan het toewerken waaruit enkele maanden geleden “Eat the Rich” verscheen. Nieuwe single “Move the World” neigt meer naar de punksound, al blijft het ravegegeven nog steeds aanwezig.

Met een heerlijke basriff krijg je al meteen het gevoel dat we bij “Move the World” niet zullen kunnen stilzitten. Eens de krachtige gitaren er dan inknallen, is het hek helemaal van de dam en de vuile rap van MC Illaman lijkt perfect aan te vullen op de al even ranzige gitaarlijnen. Het is vettig en het is prettig en de band neemt nergens gas terug, waarbij een heerlijk refrein aanvoelt als meerdere dronken mannen die op café gewoon wat aan het brullen zijn, maar dan op een positieve manier. De sound van PENGSHUi ontwikkelt zich steeds verder, maar met “Move the World” tonen ze dat alles wat ze in zich hebben veel potentieel toont.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.