InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Liza Dries – “Niks Zonder Jou”

In tegenstelling tot een tiental jaar geleden, is het vandaag de dag terug cool om muziek te maken in je eigen taal. Beste voorbeelden zijn natuurlijk Bazart, Eefje de Visser of iets recenter Froukje. Zij hebben natuurlijk al allemaal naam en faam, maar er zijn ook nieuwe visjes te vinden in die genrevijver. Een van die nieuwe namen is Liza Dries, een dromerige singer-songwriter die Groningen inruilde voor het Duitse Keulen. Ze verdiende haar strepen al als frontvrouw van The New Poor, maar probeert het sinds kort dus solo. Tijdens de afgelopen lockdowns stak ze een ep in elkaar, waarvan we met “Niks Zonder Jou” een voorsmaakje krijgen.

Op “Niks zonder jou” krijgen we eigenlijk een typisch Nederlandstalig droompopnummer te horen. Hoewel de single rustig op gang komt met een akoestische gitaar, zijn het al snel de donkere synths die de bovenhand nemen. Liza’s stem past haast perfect op die muziek, waardoor ze je haast weet te betoveren en mee te nemen naar haar eigen wereld. Uiteindelijk lopen het akoestische en het dromerige mooi in elkaar over, waardoor “Niks zonder jou” openbloeit tot een wondermooi dromerig nummer. Na verloop van tijd zet de Nederlandse een effectje op haar stem, dat het geheel naar een nieuw niveau tilt. Een single die nog even nazindert, zoveel is zeker.

Liza Dries brengt op 30 april haar debuut-ep Tegenkomer uit.

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.