Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shorty Jetson and the Lefthands -“Go On Without You”

Willen we allemaal niet eens een tijdsprong naar het verleden maken? De Antwerpse band Shorty Jetson and the Lefthands doet het op hun eigen, muzikale manier. Fans van Joan Jett en Fleetwood Mac zullen zich namelijk aan de met Lennon-geïnjecteerde bohemische poprock van deze band verlekkeren. In een vorig muzikaal leven speelde Shorty Jetson reeds van Amerika tot Australië, maar samen met de Lefthands probeert hij te mikken op het breken van grote Belgische potten. Een punt waar ze samen, stapsgewijs, naartoe aan het opbouwen zijn.

We horen op deze nieuwe single een ferme, overtuigende powervrouw op de vocals, maar ook heerlijke gitaarlicks, een dosis wuuhuu’s en een smooth-sexy ritmische basis. Dat er terloops een speels soloriffje passeert, zorgt voor wat extra cachet. De band puurt hun geluid dan wel uit het verleden, toch klinkt deze single fris en stoer en allesbehalve passé. Daar waar bands die zich laten inspireren door andere, muzikale tijden, en vaak vervallen in clichés, doet deze band dat helemaal niet. Acts zoals Greta Van Fleet, zouden van SJ&TL nog lessen kunnen leren. Ze wisten zich met vorige singles al een weg te banen naar Radio 1, Radio 2 en Willy, het zou ons niet verbazen mochten ze dit trucje met “Go On Without You” losjes overdoen. Deze single verschijnt samen met onderstaande videoclip die pure vrijheid uitstraalt.

Shorty Jetson & The Lefthands banen zich stelselmatig een weg naar meer radiorotatie. Als ze aan dit niveau blijven verder presteren, is potten breken echter een kwestie van tijd.

Facebook / Instagram / VI.BE

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.