Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elgin – “Oh Love”

Anthony Furey en Paul Butler zijn echte globetrotters. De twee Ieren, geboren en getogen in Dublin, richtten samen het collectief The Young Folks op en reisden daarmee de wereld rond. Sinds enkele jaren vormen ze ook de folkband Elgin. Het duo staat bekend om zijn zweverige sound en fijne melodietjes. Ook “Oh Love”, de openingssingle van hun album Weightless / Still, dat op 28 mei uitkomt via Pixie Pace Records, is er een om bij weg te dromen.

Voor wie tijdens deze lockdown even wil ontsnappen naar een idyllisch paradijs, is “Oh Love” de perfecte track. Het nummer begint heel rustig met simpele pianoakkoorden, die tot het einde doorlopen. Wanneer de zwoele stem van Paul Butler erbij komt, krijgt de single een atmosferisch karakter. Op het einde van de single zorgt een leuke melodie voor een mooie outro. “Oh Love” heeft op die manier een relaxte vibe, wat het nummer uiterst geschikt maakt om je dag mee te beginnen.

In “Oh Love”, en op hun nieuwe plaat in het algemeen, willen de mannen van Elgin thema’s zoals religie, meditatie, liefde en verdriet aankaarten. Ook hebben ze geëxperimenteerd met verschillende instrumenten om hun unieke sound verder te ontwikkelen. Wij zijn alvast benieuwd naar het album.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.