Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elgin – “Oh Love”

Anthony Furey en Paul Butler zijn echte globetrotters. De twee Ieren, geboren en getogen in Dublin, richtten samen het collectief The Young Folks op en reisden daarmee de wereld rond. Sinds enkele jaren vormen ze ook de folkband Elgin. Het duo staat bekend om zijn zweverige sound en fijne melodietjes. Ook “Oh Love”, de openingssingle van hun album Weightless / Still, dat op 28 mei uitkomt via Pixie Pace Records, is er een om bij weg te dromen.

Voor wie tijdens deze lockdown even wil ontsnappen naar een idyllisch paradijs, is “Oh Love” de perfecte track. Het nummer begint heel rustig met simpele pianoakkoorden, die tot het einde doorlopen. Wanneer de zwoele stem van Paul Butler erbij komt, krijgt de single een atmosferisch karakter. Op het einde van de single zorgt een leuke melodie voor een mooie outro. “Oh Love” heeft op die manier een relaxte vibe, wat het nummer uiterst geschikt maakt om je dag mee te beginnen.

In “Oh Love”, en op hun nieuwe plaat in het algemeen, willen de mannen van Elgin thema’s zoals religie, meditatie, liefde en verdriet aankaarten. Ook hebben ze geëxperimenteerd met verschillende instrumenten om hun unieke sound verder te ontwikkelen. Wij zijn alvast benieuwd naar het album.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Elgin – Weightless / Still (★★★): Traag insijpelende schoonheid

Nadat het uit Dublin afkomstige duo Anthony Furey en Paul Butler oorspronkelijk als The Young Folk met hun muziek de wereld rondreisde…
AlbumsRecensies

Cory Hanson - Pale Horse Rider (★★★★): Smeulend kampvuur in een verlaten woestijn

Neen, Cory Hanson is geen broertje van de langharige nozems die in 1997 grote groepen van de wereldbevolking opvrolijkten met de oorwurm…
AlbumsRecensies

Skullcrusher - Storm in Summer (★★★): Een rollercoaster zonder pieken of dalen

Muzikaal gezien is Skullcrusher, ofwel Helen Ballentine, het tegengestelde van wat haar naam doet vermoeden. Geen harde, schreeuwerige creaties die je hoofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.