Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arsenal – “Animal”

© CPU – Joost Van Hoey

In het voetbal speelt Arsenal al een tijdje niet meer echt een rol van betekenis, maar in de Belgische muziekgeschiedenis wel. Met hits als “Melvin“, “Estupendo” en “Lotuk” kleuren Hendrik Willemyns en John Roan jaarlijks de lijstjes der klassiekers. Toch bleef het de laatste tijd redelijk rustig rond de band. Arsenal liet in 2018 als laatste wapenfeit In the Rush of Shaking Shoulders op de wereld los, maar verdween sinds die laatste tour geruisloos terug naar de achtergrond… om nieuwe muziek te maken zo blijkt. Met “Animals” keren ze nu dus terug. De band doet dat niet alleen in het Frans, maar ook met een nieuw album en een docu/fictiereeks op Canvas.

Arsenal trekt op “Animal” – op z’n Frans uit te spreken dus – de lijn vanop hun vorige plaat gewoon door, al is dat met een hedendaagse toets. Het nummer komt tropisch en exotisch op gang en wordt gekenmerkt door een zwoele beat en dromerige gitaarlijntjes. Geleidelijk aan wordt dat alles aangevuld met synths, waardoor je voelt dat er meer aan zit te komen. Als dan de Oosterse klanken hun introductie maken, weet je eigenlijk dat Hendrik en John live weer een energiebommetje zullen droppen. Eentje waarop je kan meeklappen, -dansen en vooral -viben, want het is opnieuw de sfeer die een uiterst belangrijke rol speelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

766 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Lalma - "The Realm"

Afgelopen zondag zond Canvas de eerste aflevering uit van de driedelige documentaire The Rhythm of the Band  – naar het gelijknamige album…
AlbumsRecensies

Arsenal - The Rhythm of the Band (★★★): Onsamenhangende identiteitscrisis

Wat is muziek? Dat vraagt Hendrik Willemyns zich af in een nieuwe Canvasreeks. De Belgische muziekliefhebber kent hem ondertussen al zo een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lauren Auder - "Animal"

Laurer Auder bracht eerder dit jaar met two caves in een mooie tweede ep uit. De uit Frankrijk afkomstige artieste neemt graag elementen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.