banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arsenal – “Animal”

© CPU – Joost Van Hoey

In het voetbal speelt Arsenal al een tijdje niet meer echt een rol van betekenis, maar in de Belgische muziekgeschiedenis wel. Met hits als “Melvin“, “Estupendo” en “Lotuk” kleuren Hendrik Willemyns en John Roan jaarlijks de lijstjes der klassiekers. Toch bleef het de laatste tijd redelijk rustig rond de band. Arsenal liet in 2018 als laatste wapenfeit In the Rush of Shaking Shoulders op de wereld los, maar verdween sinds die laatste tour geruisloos terug naar de achtergrond… om nieuwe muziek te maken zo blijkt. Met “Animals” keren ze nu dus terug. De band doet dat niet alleen in het Frans, maar ook met een nieuw album en een docu/fictiereeks op Canvas.

Arsenal trekt op “Animal” – op z’n Frans uit te spreken dus – de lijn vanop hun vorige plaat gewoon door, al is dat met een hedendaagse toets. Het nummer komt tropisch en exotisch op gang en wordt gekenmerkt door een zwoele beat en dromerige gitaarlijntjes. Geleidelijk aan wordt dat alles aangevuld met synths, waardoor je voelt dat er meer aan zit te komen. Als dan de Oosterse klanken hun introductie maken, weet je eigenlijk dat Hendrik en John live weer een energiebommetje zullen droppen. Eentje waarop je kan meeklappen, -dansen en vooral -viben, want het is opnieuw de sfeer die een uiterst belangrijke rol speelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Lydmor @ Ancienne Belgique (AB Club): Een bevrijdende eenwording

De Deense zangeres Lydmor kan België eigenlijk een beetje als haar tweede thuis beschrijven, want al enkele jaren keert ze met plezier…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.