Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost Funk Orchestra – “Asphalt Homeland”

Vorig jaar bracht Ghost Funk Orchestra het fantastische An Ode to Escapism uit. Het was een avontuurlijk, zweterig en bevreemdend album dat een duik maakte in alle funk-gerelateerde genres, zonder daarbij de diepe wateren van soul en psychedelica te mijden. Het exotisme spatte ervan af, niet alleen wat de expressieve ritmesectie betrof, maar tot diep in de doemdenkende kopersound die de band typeert. Het dampend hete, jazz-geïnjecteerde landschap waar Ghost Funk Orchestra zich door walst is in eerste instantie geschapen door frontman Seth Applebaum, die de band in de loop der jaren opwaardeerde van een soloproject naar een volledig uitgerust tienkoppig collectief.

Op haar nieuwste nummer “Asphalt Homeland” doet de band vooral waar ze het best in is: swingen! De wrange gitaartoontjes waarmee het nummer opent, jagen een horde dwarsfluitisten de daver op het lijf. Achternagezeten door een heerlijk zwoel en funky baslijntje trippelen en fladderen de fluitvibrato’s wild in het rond. Het gedempte blaasorkest in het refrein maakt de boel dansbaar en plakkerig, en dan hebben we het nog niet gehad over het fenomenale drumwerk dat de heupen van begin tot eind in beweging houdt. Het nummer klinkt donker en mysterieus, maar weet op een onweerstaanbaar zwoele manier het funkvuurtje in je hart aan te wakkeren. Dansen en kronkelen gaat ook bij kaarslicht, en des te beter op de tonen van “Asphalt Homeland”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.