Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Torrid Horror – “To Tear at the Sea”

Vorig jaar lieten we je kennismaken met Torrid Horror. De groep gaf toen met “An Ode to the Chair” een fenomenale introductie, waardoor we ze nauwlettender in het oog zouden houden. Vandaag volgt dan ook een eerste single van dit jaar en het is een heuse rit geworden. “To Tear at the Sea” klokt af op net iets meer dan zeven minuten en wat er allemaal in gebeurt, is gewoonweg verrassend. Tegenwoordig is de band een duo, maar dat valt in niets te horen op dit epos.

Met een erg opwindende orgel schiet “To Tear at the Sea” meteen in actie, waarna de vettige vocals van frontman Caine ons helemaal overmeesteren. Het duurt niet lang vooraleer alles uit zijn voegen breekt en als we puur vocaal moeten oordelen, denken we al snel aan IDLES. Muzikaal is het weliswaar een veel diverser allegaartje. Er zijn natuurlijk riffs, maar er is veel meer chaos. Hierdoor krijgen we dus een orgelgeluid in het begin en na de helft van het nummer een saxofoon die het geheel veel meer groovy maakt. Net die wisselwerking maakt van de song heel boeiend en bij iedere luisterbeurt ontdek je wel iets nieuws.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Torrid Horror - "An Ode to the Chair"

Britse postpunk. Gaat je hart meteen sneller slaan bij het lezen van die opeenvolging van woorden? Dan ben je aan het goeie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.