Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Torrid Horror – “An Ode to the Chair”

Britse postpunk. Gaat je hart meteen sneller slaan bij het lezen van die opeenvolging van woorden? Dan ben je aan het goeie adres. Torrid Horror, voor fans van IDLES, Frank Carter & The Rattlesnakes en aanverwanten, zouden met hun nieuwste single wel eens een nummer gemaakt kunnen hebben om in je donkere zomeravondplaylist te proppen. De band klinkt als een wild gevecht tussen de organist van Santana en de meest soul-georiënteerde punkgedachten van John Dwyer. Nog opvallend zijn de backingvocals, die met momenten erg doen denken aan The B-52’s, maar dan in een wilder, geheimzinniger en onheilspellender kader van experimentele postpunk.

En zo komen we tot de bestaansreden van dit artikel: “An Ode to the Chair”. De nieuwste single van Torrid Horror is een kanjer van meer dan zes minuten lang die geregeld het geweer van muzikale schouder verandert. Zo start het nummer tegen een verschroeiend tempo, met een krakende riff die de strijd aan gaat met een Hammond die zelf ook alle registers open trekt. De decibelwaanzin duurt net zolang tot de vocals van Hannah het overnemen, alleszins alvorens de orgelversterker uit zijn voegen barst wanneer de riff zichzelf op explosieve wijze weer op gang trekt. Het tweede deel van het nummer gaat gepaard met een drastische tempoverandering waarin op manische wijze verhaald wordt hoe een vrouw zich door moordlust laat leiden. De grillige tonen van het orgel, die in constant aanzwellende vibrato het horror-sfeertje aanzwengelen, drukken daarbij diep hun stempel op de passage, en denderen verder tot het nummer abrupt eindigt. Perspectief op een album van Torrid Horror hebben we nog niet, maar dat dit een vet nummer is, staat als een paal boven water.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 augustus 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief