Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chiiild – “Awake” (feat. Mahalia)

Een samenwerking met Mahalia is nooit een slecht idee. Dat moet ook Chiiild gedacht hebben, nadat hij bijdragen hoorde van de Engelse rijzende ster op tracks van onder andere Col3trane, Jacob Collier en Kojey Radical. De twee vinden elkaar volledig in het genre van de alternatieve r&b en soul. Chiiild zit klaar in Montréal met heel wat nieuwe muziek voor zijn fans, zijn allereerste album komt er namelijk aan en dat zal Hope For Sale heten. Vorige maand kwam daarvan de single “Sleepwalking” al uit en die klonk heel wat anders dan zijn opvolger van vandaag. Waar het hier de sensuele kant opgaat, ging het daar meer om futuristische dromerigheid.

Op “Awake” legt Chiiild heel wat emotie in zijn stem, terwijl strijkers en zachte backingvocals het nummer extra gevoelvol maken. Te sentimenteel wordt het gelukkig nooit, dankzij de beats die alles wat frisser doen klinken. Maar de muzikale hoofdrol is toch wel weggelegd voor de verrukkelijke, elektronische gitaar die steeds terugkeert. “Awake” is de perfecte achtergrondmuziek voor een zwoele avond op een schapenvelletje aan het haardvuur. Met dit nummer op repeat zou zelfs een nephaardvuur op een laptopscherm volstaan om de temperatuur de hoogte in te doen schieten. ‘Let go of your stress / Lay back / Decompress’, woorden om naar te leven. Mahalia verwerkte ook een leuke knipoog naar een r&b-klassieker in de single: ‘I’ve got a dilemma whenever we’re not together / If you’re tryna be the Nelly to my Kelly, pull up on me’. De populariteit van die jaren 2000-hit zullen ze niet kunnen evenaren, maar het is toch een prettige poging.

Chiiild: Facebook / Instagram / Twitter

Mahalia: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

RM - Indigo (★★★½): Een persoonlijke rit vol gedachten

BTS is een groep die we bijna niet meer moeten voorstellen. De Zuid-Koreanen begonnen in 2013 en behoren vandaag tot een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Mahalia - "Bag Of You"

Dat de Brits-Jamaicaanse Mahalia geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken werd in 2018 al duidelijk. Met “I Wish I…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.