Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arkells & K.Flay – “You Can Get It”

Nog op zoek naar de ideale soundtrack om de zomerse temperaturen van de komende week te vergezellen? Dan hebben we goed nieuws, want Arkells en K.Flay hebben de handen in elkaar geslagen met deze missie voor ogen. De Canadese band Arkells voorziet ons reeds sinds 2006 van alternatieve rock in diverse vormen en kleuren, waar meezingbaarheid en politieke boodschappen steeds centraal staan. Bij K.Flay daarentegen weten we niet altijd wat te verwachten. De muzikale kameleon vindt haar inspiratie vooral bij rock en hiphop maar lapt voor de rest graag conventionele genres aan haar laars. Zij die op zoek zijn naar een politiek statement, moeten echter op hun honger blijven zitten, want zelden school er zo’n simpele raad in de woorden van Arkells.

“You Can Get It” start met een opgewekt, repetitief pianodeuntje wat meteen ook een voorsmaak is van wat we de komende drie minuten mogen verwachten. De Canadezen besluiten het refrein voor de strofe te plaatsen, waarbij verzen worden afgevuurd aan dezelfde snelheid als de onderliggende drumbeat. De strofes gaan er iets kalmer aan toe maar bouwen dan opnieuw stevig op richting datzelfde refrein. Het rauwe stemgeluid van K.Flay vormt een passende aanvulling voor de sound en ook zij lijkt geen moeite te hebben met het tempo. Muzikaal kunnen we “You Can Get It” moeilijk erg vernieuwend noemen, maar de vraag is of iemand daar op zat te wachten. Het is muziek als deze waarmee je ons hersenloos rondspringend op een festivalweide kan terugvinden, en dat zijn mooie vooruitzichten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Datsuns – Eye To Eye (★★★★): Meteen weer op kruissnelheid

We moesten er zeven jaar op wachten maar eindelijk is het zover. Met Eye To Eye brengen de Nieuw-Zeelandse hardrockers van The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.