Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arkells & K.Flay – “You Can Get It”

Nog op zoek naar de ideale soundtrack om de zomerse temperaturen van de komende week te vergezellen? Dan hebben we goed nieuws, want Arkells en K.Flay hebben de handen in elkaar geslagen met deze missie voor ogen. De Canadese band Arkells voorziet ons reeds sinds 2006 van alternatieve rock in diverse vormen en kleuren, waar meezingbaarheid en politieke boodschappen steeds centraal staan. Bij K.Flay daarentegen weten we niet altijd wat te verwachten. De muzikale kameleon vindt haar inspiratie vooral bij rock en hiphop maar lapt voor de rest graag conventionele genres aan haar laars. Zij die op zoek zijn naar een politiek statement, moeten echter op hun honger blijven zitten, want zelden school er zo’n simpele raad in de woorden van Arkells.

“You Can Get It” start met een opgewekt, repetitief pianodeuntje wat meteen ook een voorsmaak is van wat we de komende drie minuten mogen verwachten. De Canadezen besluiten het refrein voor de strofe te plaatsen, waarbij verzen worden afgevuurd aan dezelfde snelheid als de onderliggende drumbeat. De strofes gaan er iets kalmer aan toe maar bouwen dan opnieuw stevig op richting datzelfde refrein. Het rauwe stemgeluid van K.Flay vormt een passende aanvulling voor de sound en ook zij lijkt geen moeite te hebben met het tempo. Muzikaal kunnen we “You Can Get It” moeilijk erg vernieuwend noemen, maar de vraag is of iemand daar op zat te wachten. Het is muziek als deze waarmee je ons hersenloos rondspringend op een festivalweide kan terugvinden, en dat zijn mooie vooruitzichten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marvett - "Bad Thoughts"

Brusselaar Tom Decaluwe startte in 2020 zijn homestudioproject onder de naam Marvett. Daaruit vloeiden dromerige indiepopnummers zoals “The Forest”, “Now We Go”…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Junodream - "Let Me Breathe Again"

“Let Me Breathe Again” is de nieuwe single van de Londense band Junodream. In 2017 schoot de formatie uit de startblokken door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.