Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arkells & K.Flay – “You Can Get It”

Nog op zoek naar de ideale soundtrack om de zomerse temperaturen van de komende week te vergezellen? Dan hebben we goed nieuws, want Arkells en K.Flay hebben de handen in elkaar geslagen met deze missie voor ogen. De Canadese band Arkells voorziet ons reeds sinds 2006 van alternatieve rock in diverse vormen en kleuren, waar meezingbaarheid en politieke boodschappen steeds centraal staan. Bij K.Flay daarentegen weten we niet altijd wat te verwachten. De muzikale kameleon vindt haar inspiratie vooral bij rock en hiphop maar lapt voor de rest graag conventionele genres aan haar laars. Zij die op zoek zijn naar een politiek statement, moeten echter op hun honger blijven zitten, want zelden school er zo’n simpele raad in de woorden van Arkells.

“You Can Get It” start met een opgewekt, repetitief pianodeuntje wat meteen ook een voorsmaak is van wat we de komende drie minuten mogen verwachten. De Canadezen besluiten het refrein voor de strofe te plaatsen, waarbij verzen worden afgevuurd aan dezelfde snelheid als de onderliggende drumbeat. De strofes gaan er iets kalmer aan toe maar bouwen dan opnieuw stevig op richting datzelfde refrein. Het rauwe stemgeluid van K.Flay vormt een passende aanvulling voor de sound en ook zij lijkt geen moeite te hebben met het tempo. Muzikaal kunnen we “You Can Get It” moeilijk erg vernieuwend noemen, maar de vraag is of iemand daar op zat te wachten. Het is muziek als deze waarmee je ons hersenloos rondspringend op een festivalweide kan terugvinden, en dat zijn mooie vooruitzichten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single BUN – “Sometimes I Pretend”

Vlak voor de pandemie bracht BUN zijn eerste single “Around The Corner” uit. Het was echter geen muzikale doop voor Brecht Vanvyaene,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.