Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato – “Dancing With The Devil”

Demi Lovato is helemaal terug van weggeweest. Hoewel de 28-jarige Amerikaanse zangeres vorig jaar al aan haar comeback begon, is het de coronacrisis die haar terug volledig in de startblokken heeft gezet. Artiesten vertellen wel vaker dat ze tijdens de lockdowns tijd en inspiratie vonden, maar in het geval van Demi gaat dit nog een pak verder. Het was de isolatie die deze jonge vrouw rust heeft geboden en haar de kans heeft gegeven om haar leven terug op orde te stellen. Broodnodig, want de turbulentie uit haar leven is ongezien.

Volgende week verschijnt Dancing with the Devil … The Art of Starting Over, het zevende studioalbum van Demi Lovato. Het vergezelt de vierdelige YouTubedocumentaire Dancing with the Devil waarin de zangeres afscheid probeert te nemen van haar demonen. Het is een pijnlijk oprecht overzicht van haar alcohol- en drugsverslaving, net als seksueel misbruik en haar bijna fatale overdosis in 2018. Het is prachtig om te zien hoe Demi dit allemaal verwerkt, wat ook gereflecteerd wordt in het album. Het dient als een soundtrack bij de documentaire en vertelt haar proces van begin tot eind.

Na “Anyone“, dat Demi vorig jaar al op de Grammy’s liet horen, zijn we nu bij de titeltrack van het album aangekomen. Op het eerste gezicht voelt het nummer meer aan als een James Bondnummer dan de soundtrack van een documentaire, maar dat ligt puur aan de dramatische toon van “Dancing With The Devil”. Tekst als ‘Twisted reality, hopeless insanity / I told you I was okay but I was lying’ windt er dan ook geen doekjes om; Demi bevond zich jarenlang in een duistere plek, en het is simpelweg prachtig om te horen hoe ze met dit alles vrede probeert te sluiten. Dat ze dit doet met een volledig album, waarbij ze ook nog eens als rolmodel fungeert voor talloze jongeren, maakt het alleen maar duidelijker: Demi staat klaar om ons volledig omver te blazen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Still Alive"

Nog niemand is de Amerikaanse singer-songwriter en acteur Demi Lovato vergeten. Tot nu toe bracht ze al acht studioalbums, twee videoalbums en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.