Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matt Simons – “Identity Crisis”

Matt Simons is een Amerikaanse singer-songwriter die al enkele jaren actief is. In 2010 bracht hij Living Proof uit, zijn eerste ep. Twee jaar later in 2012 volgt zijn debuutalbum PiecesDankzij het Nederlandse dj-duo Deepend, die een remix maakte van zijn single “Catch & Release”, brak Simons ook door in het buitenland. Ook in ons land had hij al hits te pakken met nummers zoals “We Can Do Better” en “Lay Your Worry Down” dat een samenwerking was met Milow, een artiest van eigen bodem.

Zijn laatste single dateerde van oktober 2020 en daarmee is “Identity Crisis” dus de eerste van 2021. Met dit nummer vertegenwoordigt hij een nieuwe fase in zijn carrière. Hij verkent een nieuwe stijl en experimenteert met hedendaagse invloeden. In zijn single legt hij een kant bloot die eerder fragiel is. Hij opent zijn nummer met de zinnen ‘Who am I’ en ‘Who am I without you’, want hij zingt over niet meer weten wie je bent na een relatiebreuk. In het lied zit al van in het begin een beat die telkens herhaald wordt maar telkens voor het refrein net even verdwijnt. Na het luisteren van dit lied blijft het zeker weten in het hoofd nog even naspelen.

We krijgen in dit lied dus een andere kant van Simons te zien. Als we kijken naar Simons zijn vorige singles zal deze zeker en vast ook in de smaak vallen. Matt gaf alvast een quote dat past bij het onderwerp van zijn single: ‘When it’s over, how do we pick up the pieces and move forward?’

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.