Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Grant – “Boy from Michigan”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Lang vooraleer John Grant muziek uitbracht onder zijn eigen naam, maakte hij deel uit van The Czars. De alternatieve rockband bracht sinds 1994 vijf albums uit, waarvan de laatste in 2004. Op negen maanden tijd stapten vijf van de zes bandleden op, waarna Grant nog even op zijn eentje verder optrad als The Czars. Na even te herbronnen bracht Grant in 2010 een eerste soloplaat uit en sindsdien werkte hij samen met onder meer Sinéad O’Connor, Tracey Thorn, Elbow en Kylie Minogue. Eind juni krijgen we het vijfde soloalbum van John Grant te horen en vandaag wordt de titelsong al op de wereld los gelaten.

“Boy from Michigan” begint met een veel belovende intro en ondanks dat het nummer daarna best wat verandert, is het toch een mooie voorbode voor wat volgt. Betoverende elektronica creëert een mysterieuze sfeer waardoor John Grant ons leidt als een gids door een trippy museum. Het doet allemaal wat denken aan bijvoorbeeld Dead Can Dance en het lied is net als die band het best te beluisteren wanneer je op je gemak in een vrij donkere kamer zit. De single klinkt aardig anders dan bekendere nummers als “GMF” en “Marz”, en lijkt de dansbare lijn van zijn vorige plaat te volgen met nog meer grooves. Dat maakt ons extra nieuwsgierig naar wat de toekomst brengt.

Boy from Michigan verschijnt op 25 juni en werd geproducet door Cate Le Bon.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Midlake & John Grant - “Roadrunner Blues” & “You Don’t Get To”

Midlake heeft zijn BNQT-project, waarin het met meerdere bevriende zangers op een album experimenteerde, ten grave gedragen na het bij momenten sterke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT - "Where Are Your Kids Tonight?" (feat. John Grant)

We haalden in het verleden een aantal keer de loftrompet boven voor CMAT. De Ierse is dan ook een countrypopfenomeen die van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Grant - Boy From Michigan (★★★★): Grootse muziek voor het halfduister

John Grant is zo’n artiest die zichzelf met elk nieuw album verder tracht te ontwikkelen. Met The Czars bracht hij tussen 2001…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.