Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Last Day on Earth” (feat. Matty Healy)

Al in september – nog voor ze haar debuutalbum Fake it Flowers uitbroedde – sprak beabadoobee over haar aankomende ep. ‘It’s not big, it’s just something cute to come after the album. Basically, we did some songs for after the album… It was honestly one of my favourite experiences ever, and was such a wholesome time,’ wist ze te vertellen in een interview. De kortspeler werd samen opgenomen met George Daniel en Matty Healy, beiden respectievelijk beter bekend als bandlid en frontman van labelgenoot The 1975. ‘I feel like this is the most me I’ve ever – I say that with every ep I’ve released – this is the most “me” I’ve ever sounded,’ voegt ze toe. Bea bracht dan ook al een boel ep’s uit, waar ze volgens ons sterker klinkt dan op haar album.

Het eerste nummer dat we te horen krijgen van op deze release, is “Last Day on Earth.” Als je een nummer zocht om de start van de lente te vieren, dan is dit het perfecte liedje voor jou: het is vrolijk, warm doch een beetje melancholisch. Of dit meer als Bea zelf klinkt betwijfelen we wel: de samenwerking met The 1975 is heel merkbaar aanwezig. Dit is echter geen spijtige zaak voor het liedje an sich: het is niet noodzakelijk de Bea die we gewoon zijn, maar het is wel een fijn nummer, dat meer als een studiosamenwerking dan een echte collab aanvoelt. Toch lijkt haar authenticiteit al even zoek: is de zangeres op zoek naar zichzelf, of kijkt ze te veel op (en af) van diegenen ze admireert?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

86 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "Lovesong"

De Britse indierockster beabadoobee is volop bezig om haar tweede album Beatopia op te hypen. De eerste ruige single “Talk” verscheen al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.