Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Last Day on Earth” (feat. Matty Healy)

Al in september – nog voor ze haar debuutalbum Fake it Flowers uitbroedde – sprak beabadoobee over haar aankomende ep. ‘It’s not big, it’s just something cute to come after the album. Basically, we did some songs for after the album… It was honestly one of my favourite experiences ever, and was such a wholesome time,’ wist ze te vertellen in een interview. De kortspeler werd samen opgenomen met George Daniel en Matty Healy, beiden respectievelijk beter bekend als bandlid en frontman van labelgenoot The 1975. ‘I feel like this is the most me I’ve ever – I say that with every ep I’ve released – this is the most “me” I’ve ever sounded,’ voegt ze toe. Bea bracht dan ook al een boel ep’s uit, waar ze volgens ons sterker klinkt dan op haar album.

Het eerste nummer dat we te horen krijgen van op deze release, is “Last Day on Earth.” Als je een nummer zocht om de start van de lente te vieren, dan is dit het perfecte liedje voor jou: het is vrolijk, warm doch een beetje melancholisch. Of dit meer als Bea zelf klinkt betwijfelen we wel: de samenwerking met The 1975 is heel merkbaar aanwezig. Dit is echter geen spijtige zaak voor het liedje an sich: het is niet noodzakelijk de Bea die we gewoon zijn, maar het is wel een fijn nummer, dat meer als een studiosamenwerking dan een echte collab aanvoelt. Toch lijkt haar authenticiteit al even zoek: is de zangeres op zoek naar zichzelf, of kijkt ze te veel op (en af) van diegenen ze admireert?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oscar Lang – Chew The Scenery (★★★): Vaarwel bedroompop, hallo indierock

Hier is hij dan: het debuutalbum van het Britse bedroompopfenomeen Oscar Lang. Zijn eerste langspeler Chew The Scenery is er eindelijk na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Write Me A Letter"

Oscar Lang brengt ons vandaag een stapje dichter bij zijn debuutalbum. De kroonprins van de Britse bedroompop releaset zijn eerste langspeler Chew…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.