Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mick O’Toole – “She’s A Weapon”

In Groot-Brittanië is Mick O’Toole aan een mooie opmars bezig. Net voor de uitbraak van de COVID-pandemie gingen de Engelsmannen op tour met de Australische band The Rumjacks, wat hen in mooie zalen zoals The Underworld in Londen bracht. Enkele weken geleden kondigden de folkpunkers aan dat zij in zee gingen met het label Black Dingo Productions. Niet van de minste, als je weet dat zij eveneens bands als The Real McKenzies en The Rumjacks huisvesten. Met de release van “She’s A Weapon” wordt meteen bewezen waarom het label de band onder hun hoede wou nemen.

De heren vertellen in hun single het verhaal van een dorpsjongen die verliefd wordt op de lokale punkrockgirl. Een wijze les die erin verscholen zit, is dat het onlogische toch kan gebeuren, zolang je door de zure appel wil bijten. Deze boodschap wordt gebracht in een mooie mix van folk en poppunk. Bij de inzet ligt er een focus op Keltische instrumentatie, die later op de achtergrond verdwijnt en sporadisch terugkomt om het geheel een toffe twist te geven. Verder merk je een grote invloed van poppunkbands waar het tempo iets hoger mag liggen, zoals Alkaline Trio. Climax van het nummer is het catchy refrein dat je ongetwijfeld enkele uren later nietsvermoedend nog zal lopen neuriën. Mick O’Toole geeft met deze single een sterk visitekaartje af. Wij zijn alvast benieuwd wat zij nog zoal in petto hebben.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.