Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Acid Dad – “BBQ”

Acid Dad maakt intussen al een jaar of vijf stevige en licht psychedelische indierock vanuit Bushwick, een wijk in Brooklyn. In 2018 bracht het drietal zijn debuutalbum Acid Dad uit. Dat album zou in de loop van het jaar zijn vervolg moeten kennen, maar een datum hebben de heren daar nog niet op geplakt. Na “RC Driver” krijgen we nu met “BBQ” een tweede voorsmaakje daaruit, dat de naam Take It From The Dead  zal dragen.

“BBQ” is, je kon het al raden, een lekker zomers nummer met een leuke psychedelische afwerking. Dat lijkt ook wel het thema te worden van hun album, aangezien “RC Driver” ongeveer in dezelfde lijn lag en de reeds geloste albumcover je een spontane migraineaanval bezorgt. Gelukkig bezorgt de song zelf je geen hoofdpijn. De zang van frontman Vaughn Hunt werd ondergedompeld in een heerlijke laag fuzz, terwijl de gitaar lekker helder en scherp klinkt. Het drietal houdt het deze keer wel lekker rustig en lijkt toch wat af te stappen van de intensiteit die ze in hun beginjaren wat meer hadden. Dat is deels jammer, maar ze maken op die manier wél het ultieme nummer om tijdens zonnig weer een aperitief achterover te slaan.

Acid Dad geeft met “BBQ” duidelijk aan welke richting ze uit zullen gaan op hun opkomend album. Gelukkig voor ons is dat voorlopig een goede keuze geweest en kunnen we dus vol hoop zijn voor Take It From The Dead.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.