AlbumsRecensies

Frantzis – Loved & Lost (★★★): Hartzeer in de vorm van zomerhits

Het verdachte verschijnen van single na single deed ons vermoeden dat er iets te komen stond. Nog geen maand geleden verscheen het mooie “Wish You Were Here” en waar rook is, is vuur. We verwelkomen dan ook met plezier Frantzis’ allereerste ep Loved & Lost. In een setting van hedendaagse elektronica en authentieke elektrische gitaar, staan stevige vocals in de spotlights. Een plezierige popplaat dus.

Reeds twee nummers werden al uitgebracht als single. Daarnaast worden ook twee kersverse worpen op ons losgelaten. Het pittige “Mean It” staat wat meer in de verf aangezien de andere nummers eerder zijn overgoten met een zoet sausje. Voor “Mean It” nam Frantzis het heft in handen met de gerenommeerde sessiemuzikant Tom Lodewyckx. Een vuil gitaarriffje nodigt uit om te dansen terwijl pompende beats het nummer draaiende houden.

Zoals we al eerder zeiden beschikt Tom over een welontwikkelde vaardigheid storytelling. Deze lijn wordt vastberaden doorgetrokken doorheen de hele ep. Het komen en gaan van geliefden blijkt het algemeen onderwerp op Loved & Lost te zijn, iets waar luisteraars zich onmiskenbaar in gaan herkennen. De songwriting komt nog het meest naar voor in de stripped down versie van “This Dance” die als bonus op de plaat staat. Het hartzeer van onbeantwoorde liefde tussen twee mensen die eigenlijk hetzelfde voor elkaar voelen, is mooi vertaald in deze ballade.

Voordien liet Frantzis zijn muziek afwerken door grotere namen als Luuk Cox en de Finse succesproducer Henri Salonen. Voor Loved & Lost koos de jongeman ervoor om voornamelijk zelf aan de knoppen te draaien. Weliswaar zijn er enkele samenwerkingen waaronder ook het duet “Perfect” met zangeres Shauni Rau. Stevige vocals stelen de show terwijl een elektrische gitaar de basis van het nummer vormt. Hedendaagse elektronica en synths zorgen voor de nodige energie om ons te blijven boeien.

Multi-instrumentalist Tom Frantzis levert ons een knappe eerste ep af. De herkenbare teksten gegoten in vreugdevolle popsongs zouden waardige zomerhitjes kunnen worden. Laat ons dus hopen dat de zomer nog verrassingen in petto heeft. De popclichés zorgen er overigens voor dat de muziek makkelijk te volgen is, wat er ook voor kan zorgen dat Loved & Lost in de smaak zal vallen bij een breed publiek.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.