Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “DAYWALKER!” (feat. Corpse)

©CPU – Ymke Dirikx

Machine Gun Kelly mocht zichzelf toch wel een pluim geven met zijn laatste album. Ondertussen heeft Tickets To My Downfall ongeveer een 750 miljoen streams op Spotify, en dat voor een albumgenre dat voor hem volledig nieuw was. Zoals de fans weten, is het namelijk geen hiphop, maar poppunk. Dat klonk zeer vernieuwend en het was alsof Kelly zichzelf opnieuw had uitgevonden. Nu krijgen we met “DAYWALKER!” een nieuwe single te horen.

Het eerste dat al zonder te luisteren opvalt, is de verrassende samenwerking. Geen Yungblud of Travis Barker deze keer, maar Corpse. Corpse staat vooral bekend voor zijn carrière op YouTube als gamer en verhaalverteller en voor zijn ontzettend diepe stem. “DAYWALKER!” heeft een totaal andere sfeer dan alle vorige nummers van MGK, en dat is vooral te danken aan Corpse. Een ontzettend harde beat, geschreeuw van Kelly en de o zo lage stem van Corpse geven hier een uniek resultaat. Je zou het zelfs horrorrap kunnen benoemen. Het gaat een beetje in de richting van de muziek die Ghostemane maakt, te herkennen aan hoe duister en hard Machine Gun Kelly tekeer gaat. Een verrassing van jewelste, maar eentje die na enkele luisterbeurten naar meer smaakt.

InstagramFacebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

100 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly - "Love Race" (feat. Kellin Quinn)

Afgelopen september bracht Machine Gun Kelly zijn album Tickets To My Downfall uit. Dit betekende het einde van zijn rapcarrière, maar de…
AlbumsRecensies

Trippie Redd – NEON SHARK (★½): Poppunkers draaien in hun kist

Trippie Redd mag zich gelukkig prijzen dat de vraag naar zijn naaktfoto’s relatief klein is, want cybersecurity is klaarblijkelijk niet zijn sterkste…
AlbumsRecensies

YUNGBLUD - weird! (★★★½): De rode draad kwijt

Er was de voorbije jaren geen ontkomen aan YUNGBLUD. De Britse energiebom sprong, liep en rolde in een mum van tijd van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.