Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Courting – “Grand National”

We hebben er weer enkele maanden op moeten wachten, maar eindelijk is Courting terug met een gloednieuwe single! Naast hun vorige single “Popshop!”, kondigde het vijftal ook een ep aan die zou uitkomen op 9 april. Als de hype rond die ep dankzij het eerder vermelde “Popshop!” en “David Byrne’s Badside” nog niet groot genoeg was, zal die dat nu ongetwijfeld wel zijn met dank aan “Grand National”.

Gokken is gevaarlijk, dat weet frontzanger Sean Murphy-O’Neill ondertussen ook wel. Hij moet in zijn leven al zo vaak geld verloren zijn door op de paardenkoersen te wedden dat hij besloot om er een song over te schrijven, met “Grand National” als resultaat. Het nummer neemt je in feite mee op een, weliswaar lichtelijk beschonken, emotionele rollercoaster. Volgens Sean is die rollercoaster een intense tweestrijd tussen de verleiding van het gokken en het weten dat je meer dan waarschijnlijk je geld kwijt bent. Exact dat laatste gebeurde dus blijkbaar opnieuw de laatste keer op de renbaan. Je zou er medelijden van krijgen.

Voorts is het muzikaal ook een meer dan degelijke song. De inspiratie van bands als Parquet Courts en Sports Team wordt niet onder stoelen of banken gestoken, maar desondanks weten ze onverwacht uit de hoek te komen met, zoals hier dus het geval is, grappige en creatieve songteksten. Het nummer is bovendien enorm energiek en dansbaar en komt helemaal to zijn recht dankzij het charisma van frontzanger Sean. Kortom: “Grand National” bevestigt wederom dat de mannen van Courting echt goed bezig zijn.

FacebookInstagramTwitter

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

41 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jaws the Shark - "Loose Change"

Een nieuwe week, een nieuwe klepper van Nice Swan Records. Deze keer is het de beurt aan Jaws the Shark, het soloproject…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Happy (God's Own Country)"

De Britten van Sports Team hebben er twee succesvolle jaren opzitten. Na een passage op Rock Werchter in 2019 en een veelbelovend…
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.