Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle VLURE – “Shattered Faith”

Amper een livesessie had VLURE nodig om nu al als de meest spraakmakende Schotse band bestempeld te worden. Het quintet is al een tijdje goed bezig, maar dat kon men lange tijd enkel en alleen op het podium ondervinden. Met hun fulminante optredens werden ze al snel de ‘talk of town’ en zo groeide ook steeds meer de interesse van de grotere spelers in de muziekwereld. Ondertussen heeft de groep een team rond zich heen gebouwd waarmee ze eindelijk klaar zijn om die eerste stap te zetten: een debuutsingle. “Shattered Faith” werd vandaag met veel toeters en bellen de wereld ingestuurd en geef ze maar ongelijk, want het is een intrigerend en verbluffend debuut!

Het gebeurt maar zelden dat we door beginnende bands van onze sokken worden geblazen, maar VLURE vormt wel een veelbelovende uitzondering op deze regel. “Shattered Faith” is een intense, integrerende en overdonderende kennismaking met een band die in een ruk een geheel nieuw genre uit de grond heeft gestampt. Vanaf de eerste seconden zuigt de band je mee in een geheel nieuw universum waarin de grenzen tussen postpunk en duistere elektronische klanken vervagen. De synthesizer en gitaren trekken een gigantische geluidsmuur op, terwijl frontzanger Hamish Hutcheson de intensiteit steeds verder op weet te drijven. “Shattered Faith” is ontwapenend en brutaal tegelijk en maakt nu al dat we heel benieuwd zijn naar de volgende stap van VLURE.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.