Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Stanley’s Soul Station – “I, Oh I”

Het leven kan wreed zijn. Kiss-fans schreeuwen al negen jaar om nieuwe muziek en nu opperhoofd Paul Stanley iets uitbrengt, is het een soulnummer. Dat herhalen we even: een soulnummer. Meneer Stanley brengt binnenkort namelijk een soulalbum uit, Now And Then, een mix van covers en vijf originele nummers. Daar heeft hij geen half werk van gemaakt. De leden van Soul Station, de gelegenheidsgroep waarmee hij occasioneel optreedt sinds 2015, zijn niet van de minsten: ze hebben gespeeld bij Stevie Wonder, Aretha Franklin en Whitney Houston. Bonus: de drummer is Eric Singer, jawel, van Kiss. Die is opgegroeid met de big band van zijn vader, dus in zijn muzikale bagage zit meer dan alleen maar zijn flitsende dubbelebasdrumwerk. Maar goed, kunnen we het Star Child vanaf nu met een gerust gemoed ook Soul Child noemen?

“I, Oh I” trekt zich op gang met een typische Motown-drumfill, gevolgd door een typisch, swingend gitaartje. Stanley’s stem klinkt verrassend fris voor iemand die 45 jaar lang zijn stembanden heeft afgebeuld (voor de liefhebbers: hier is een overzicht). Verder horen we goeie, maar typische achtergrondstemmen, en dat geldt ook voor de saxofoonsolo. Omdat de productie heel hedendaags klinkt, voelt het geheel aan alsof het wat ziel (!) mist. We stellen ons voor hoe het had kunnen klinken met Mark Ronson achter de knoppen en vermoeden dat dat veel beter was geweest. Veel duurder ook. Een mens vraagt zich af hoe je de opname van een album met een tienkoppige groep kleppers financiert, wetende dat je enige inkomsten zullen komen uit een beperkte oplage vinyl. ‘Ik zal de Mark maar niet bellen’, is dan een gezonde reflex.

In fankringen zijn de reacties overwegend positief. Zelf vinden we het niet slecht, maar ook niet per se goed. We verdenken Stanley ervan dat hij sinds Psycho Circus (1999) iets teveel teruggrijpt naar formules. De titel bijvoorbeeld, “I, Oh I”, schreeuwt iets te hard ‘Kijk, ik ben een soulnummer!’. Op zich kan je dat Stanley niet kwalijk nemen. De man schudde sinds 1972 met de regelmaat van een klok pure klassiekers uit zijn glittermouw, dus op een gegeven moment is het waarschijnlijk op. Ondertussen hebben die klassiekers zo ‘n status bereikt, dat Stanley zelf zegt: ‘Ik kan de volgende “Let It Be” schrijven, en dan nog zullen mensen zeggen ‘Tof, kan je dan nu “Love Gun” spelen?’ En zo is het leven zelfs voor Paul Stanley wreed.

Now And Then verschijnt op 19 maart.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H.E.R. - "Come Through" (feat. Chris Brown)

H.E.R. en Chris Brown hebben zich weer verenigd voor een nieuwe track, getiteld “Come Through”. H.E.R. is een Amerikaanse zangeres en songwriter….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single English Teacher – “R&B”

Als Nice Swan Records iets nieuws uitbrengt, dan spitsen we onze oren net iets meer. Het label lanceerde de carrières van Sports…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.