banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Arthur – “Medicine”

James Arthur, de Brit die in 2012 The X Factor won, is al enkele jaren actief. Hij heeft heel wat liedjes op zijn palmares staan zoals debuutsingle “Impossible” en “Can I Be Him” en met Anne-Marie maakte hij een cover van “Rewrite the Stars” uit de film The Greatest Showman. Na zijn laatste samenwerking, “Lasting Lovers”, met Sigala in december, is James Arthur terug, maar deze keer opnieuw solo. In zijn nieuwste single “Medicine” maakt hij de vergelijking dat de liefde die hij koestert net zoals een medicijn is die een zieke nodig heeft, zonder lijdt hij pijn.

“Medicine” start met een kleine gitaarsolo die al snel gevolgd wordt door de ietwat schorre stem van Arthur. Instrumentaal begint het vrij rustig, gevolgd door een zachte beat op de achtergrond die weer weggaat wanneer James’ stem de hoogte in gaat. Tijdens het refrein zorgt de beat, die hier terugkeert, dat we spontaan ons hoofd gaan schudden. Dat zijn gevoelige kant blootleggen hem niet afschrikt, wisten we al. Ook hier verwerkt hij zijn emoties in zijn tekst. Het nummer is een ode aan een partner die steun biedt in elke mogelijke situatie en een gevoel van veiligheid geeft, of zoals hij zelf zingt; ‘je bent mijn kogelvrije vest wanneer het gevaarlijk wordt’.

Of we lang moeten wachten op een nieuwe single, is nog een raadsel maar laten we eerst genieten van het liefdeslied dat James Arthur ons voorschotelde.

Facebook / Instagram / Youtube / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single O S K I - "Wait For You"

Rijzende ster O S K I waande zich nog maar heel recent in de echte wereld van muziek. Na enkele singles onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.