Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace VanderWaal – “Don’t Assume What You Don’t Know”

Clare Gillen/Columbia Records

In 2016 leerden we de toen twaalfjarige Grace VanderWaal kennen op het podium van America’s Got Talent. Met haar ukelele en zelfgeschreven nummer “I Don’t Know My Name” overtuigde ze de jury en veroverde ze de eerste plaats. Na haar overwinning bleef het niet stil rond Grace VanderWaal. Enkele maanden later bracht ze haar eerste ep Perfectly Imperfect uit, en daar volgde al snel een volledig album op. Inmiddels stond ze reeds in het voorprogramma van Imagine Dragons en Florence + The Machine, en maakte ze in 2020 haar acteerdebuut als hoofdrol in de Disneyfilm Stargirl. Hoewel we Grace VanderWaal leerden kennen als klein lief meisje, lijkt die periode voorbij te zijn. Samen met haar nieuwste single en het knippen van haar haar neemt ze afscheid van haar schattige imago.

Dat horen we ook meteen in “Don’t Assume What You Don’t Know”. Haar nieuwste single staat volledig in contrast met wat we al eerder hoorden van de jonge zangeres. VanderWaal debuteert met een nieuw poppunk-achtig geluid en ruilt haar ukelele in voor een elektrische basgitaar. In het nummer ontkracht ze de mythe die vertelt dat het in Hollywood altijd glitter & glamour is. Veel fans lieten onder andere op TikTok weten dat ze bezorgd zijn om de nieuwe look van Grace VanderWaal, en dat ze vrezen dat ze ontspoort. Wij denken dat VanderWaal op deze manier haar eigen geluid probeert te zoeken en dat het haar goed af gaat. Dat zegt ze zelf ook: ‘Het voelt heel goed om mezelf zo vrij uit te drukken. Het geeft kracht en is erg genezend.’

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace VanderWaal - "Ur So Beautiful"

Grace VanderWaal won op twaalfjarige leeftijd America’s Got Talent met haar ukelele en zelfgeschreven nummers. In 2017 bracht de Amerikaanse met Belgische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace VanderWaal - "Stray"

Drie jaar geleden nam een twaalfjarig meisje deel aan America’s Got Talent. Ze speelde zelfgeschreven nummers op haar ukelele en wist vele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.