Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Babyhair – “Nature Full Blown”

Foto: Studio Brussel

Je kent Stijn Van de Voorde misschien alleen als presentator op Studio Brussel of als de man die de bands aankondigt op Rock Werchter. Wat je misschien nog niet wist, is dat hij elke vrijdag een podcast maakt: De Popcast van de Week. Mocht je een van zijn muzieklovertjes zijn, dan ken je vast en zeker de anekdotes rond de band Hairbaby. Otto-Jan Ham komt om de zoveel tijd eens pochen met zijn muzikale projectje, dat Stijn op zijn beurt dan weer in twijfel trekt, omdat we nog nooit materiaal te horen kregen. Omdat de twee vandaag exact een jaar lang aan het palaveren zijn over de band, viert Stijn dat met een ‘artistieke reactie’: Babyhair. ‘Een broedermoord’, volgens Otto-Jan, ‘een zomerse vibe met wat agressie’, volgens Stijn.

Met een lekker zomers gitaartje komt “Nature Full Blown” op gang, aangevuld met drums en wat lichte psychedelische elektronica. De zang neemt Stijn voor zich en dat gaat hem redelijk goed af. Het voelt heel cool en catchy aan, waardoor we haast zonder het te beseffen een glimlach op ons gezicht krijgen. ‘Waar blijft dan die agressie?’, horen we je al denken. Voor we ons dat goed en wel hadden afgevraagd, roept iemand het uit van woede. Een knipoog naar het frustrerende feit dat er ook dit jaar geen festivals inzitten. “Nature Full Blown” bouwt dan nog op naar een soort indie/surfrockerig einde dat nog even blijft nazinderen, terwijl de woede-uitbarsting nog nagalmt.

Het is dus eigenlijk een nogal uit de hand gelopen inside joke tussen de twee vrienden, waarin ondertussen heel StuBru en haar luisteraars mee werd getrokken. We kunnen er echter niet om heen dat “Nature Full Blown” echt wel een tof nummer is. De single kwam dan ook tot stand onder het muzikaal goedkeurend oog van Wouter Vlaeminck (van o.a. Tomàn en Absynthe Minded), inclusief diens vrouw als tweede stem. De lat voor Otto-Jan ligt in elk geval al op hoogte, waardoor we nu al uitkijken naar het debuut van Hairbaby.

De Popcast van de Week verschijnt elke vrijdag op je favoriete podcastplatform. Exclusieve T-shirts van Babyhair zijn tot en met volgende week zondag te koop in de webshop van StuBru.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview Jonny Polonsky: 'Muziek is net als elke business een kwestie van goeie vrienden'

Jonny Polonsky is een naam die de meeste mensen helemaal niks zegt. Televisiemaker Otto-Jan Ham vindt echter dat daar verandering in moet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Rock Olmen

Rock Olmen draagt een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Sinds 1990 is dit dorpsfeest gevestigd in een deelgemeente van Balen en zoals…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Van Jets, SONS, Heideroosjes en meer op openingsdag van Pukkelpop!

De blokperiode is van start gegaan. Redenen genoeg voor de organisatie om studenten te motiveren om herexamens te voorkomen door twintig namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.