Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FACS – “Strawberry Cough”

Uit de geest van Disappears verrees in 2018 een nieuwe band, genaamd FACS. Aan de formatie werd niet veel aangepast, aangezien enkel de bassist de band verliet. Dat er op hetzelfde elan werd verdergegaan, stelde menig fan gerust. Het trio uit Chicago maakt immers donkere muziek, die niet in een hokje te duwen valt. Verschillende stijlen worden in de blender gegooid, om een aparte sound te bekomen die ergens op het kruispunt van postrock en postpunk te vinden moet zijn. Op 21 mei komt hun derde album getiteld Present Tense uit.

Met “Strawberry Cough” sturen de Amerikanen hun eerste wapenfeit uit die plaat de wereld in. Op dit ruim vijf minuten durend meesterwerk worden we meegenomen op een donkere trip, waarin de band vasthoudt aan hun vaste basisingrediënten. Een donkere, zware basgitaar die het nummer draagt, ondersteund door de drum en aangevuld met de herkenbare stem van zanger Brian Case. De aanvullende instrumentatie krijgt ruimte om te experimenteren, wat op het einde van het nummer resulteert in een verrassende, maar erg coole soundscape. De klanken worden bekomen door een mix van een elektronische hartslag en het alternatief bespelen van de gitaar. FACS zet je met deze eerste single even op een andere planeet, en legt de lat voor het vervolg van het album meteen hoog.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Sonic City Dag 1: Mysterie en duisternis overheersen

Een nieuwe locatie, een nieuw podium en een nieuwe curator: de ondertussen al elfde editie beloofde groter en grootser te worden. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.